Την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, το Μεσσολόγγι επισκέπτεται το  τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ2, «Selfie Reloaded», σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, στις 20:05.

Η γνωριμία με τους παίκτες μας γίνεται μέσα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου απέναντι από την ιστορική Κλείσοβα και ξεκινάμε την περιήγησή μας από την Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη και το περίφημο Μουσείο Ιστορίας & Τέχνης του Δήμου Μεσολογγίου, συνεχίζουμε στον μητροπολιτικό ναό του πολιούχου της πόλης Άγιου Σπυρίδωνα, το παλιό πέτρινο δημαρχείο, το Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη, την οικία του Κωστή Παλαμά, για να καταλήξουμε στο Κέντρο Λόγου & Τέχνης – Μουσείο «Διέξοδος», όπου ο δικηγόρος και ιδρυτής του Νίκος Κορδόσης, μας μιλάει για την ιστορική συλλογή που φιλοξενείται εκεί και μας οδηγεί σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο και στην πλούσια ιστορία της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Στο δεύτερο γύρο του παιχνιδιού αναστατώνουμε το κέντρο του Μεσολογγίου, αναζητώντας τοπικά προϊόντα και συνεχίζουμε στον τρίτο γύρο του παιχνιδιού με ένα «τοπικό παιχνίδι γνώσεων» σ’ έναν τόπο ιστορικής μνήμης και περισυλλογής: τον Κήπο των Ηρώων. Εκεί συναντάμε τον ξεναγό Γιώργο Αποστολάκο, που μας εξιστορεί τα γεγονότα της Ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου.

Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το Λιμάνι του Μεσολογγίου, όπου με τη βοήθεια των ανθρώπων του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, οι παίκτες συναγωνίζονται σ’ έναν αγώνα κανό και ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στις Δημοτικές Αλυκές της Τουρλίδας, όπου με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και χορού από το Σχολαρχείο Πολιτιστικής Δημιουργίας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ανακοινώνουμε το νικητή του συγκεκριμένου επεισοδίου για να αποχαιρετήσουμε το ιστορικό Μεσολόγγι.

Παρουσίαση-σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς.

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 
«SELFIE RELOADED»

«Selfie Reloaded»: Το αγαπημένο ταξιδιωτικό τηλεπαιχνίδι, που ταξιδεύει και παίζει σε όλη την Ελλάδα, ανανεώνεται και εμπλουτίζεται στον τέταρτο κύκλο εκπομπών του, για να μας χαρίσει ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές εμπειρίες και πιο πολλά παιχνίδια!

Το νέο κύκλο των 20 επεισοδίων του «Selfie Reloaded» παρουσιάζει ο Παναγιώτης Κουντουράς, που είναι και ο σκηνοθέτης της εκπομπής.

Πώς παίζεται το «Selfie»;

Το παιχνίδι αποτελείται από 4 γύρους (Town Selfie, Memory Selfie, Quiz Selfie και Action elfie) και παίζεται σε διαφορετικά σημεία της πόλης, που είναι ο φυσικός σκηνικός χώρος της εκπομπής.

Δύο παίκτες διαγωνίζονται σε μια σειρά από δοκιμασίες, διεκδικώντας ένα ταξιδιωτικό έπαθλο!

Μέσα από τις δοκιμασίες και την εξέλιξη του παιχνιδιού, οι τηλεθεατές γνωρίζουν τα αξιοθέατα της πόλης, αλλά και τους ανθρώπους της.

Πηγή: ΕΡΤ