“Πρεμιέρα” στο Μεσολόγγι, την προσεχή Δευτέρα 26/6 για μια νέα διαδικασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θεσμοθετήθηκε από την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Η νέα διαδικασία έχει τον χαρακτήρα λογοδοσίας από τη δημοτική αρχή και θα γίνεται κάθε δυο μήνες.

Έτσι θα πρέπει να μέλη του δημοτικού συμβουλίου όπως και των τοπικών συμβουλίων έγκαιρα να καταθέτουν τα ερωτήματά τους στα οποία και θα απαντά η δημοτική αρχή σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στην διαδικασία αυτή δεν προβλέπεται να γίνονται τοποθετήσεις ή παρεμβάσεις από τα μέλη του σώματος, πλην αυτών που έθεσαν ερωτήματα.

Η πρώτη ¨λογοδοσία” της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου θα γίνει στις 26/2 και αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σε έξι ερωτήσεις που τέθηκαν.

Αναλυτικά η πρόσκληση:

 

“Παρακαλούμε να προσέλθετε σε ειδική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 26η Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα, Σταυροπούλου 31, 2ος όροφος, Μεσολόγγι 302 00), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 67Α του Ν.3852/2010, περί Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής επί των κάτωθι ερωτημάτων:

 

  1. Τουρλίδα Μεσολογγίου: ποιες οι προθέσεις και ο σχεδιασμός του Δήμου για την αξιοποίηση του τουριστικού ακινήτου, δεδομένου ότι λήγει η 15ετης σύμβαση του επιχειρηματία που το μισθώνει από την ΕΤΑΔ (ερώτηση του κ. Καρατζογιάννη Νικόλ. – Δημοτ. Σύμβουλος)

 

  1. Master Plan Λιμανιού: σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες, ποιος ο σχεδιασμός και ποιες οι προθέσεις σας (ερώτηση της  κας Δασκαλή Όλγας – Δημοτ. Σύμβουλος)

 

  1. Ύδρευση – Νερό Αιτωλικού (ερώτηση του κ. Κατσούλη Παναγ. – Δημοτ. Σύμβουλος)

 

  1. Λειτουργία βιολογικών καθαρισμών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου (ερώτηση της κας Πατρινού Βασιλ. – Δημοτ. Σύμβουλος)

 

  1. Κοιμητήριο Αγίου Θωμά (ερώτηση της κας Τσαλαφούτα Ελ. – Πρόεδρος Δημ. Κοιν. Αγίου Θωμά)

 

  1. Ασφαλτόστρωση δρόμων εντός οικισμού (5000 m2 περίπου) για την καλύτερη και ασφαλέστερη διέλευση και μετακίνηση των κατοίκων από και προς τις οικίες τους και όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων δεδομένου ότι από τους δρόμους αυτούς διέρχονται καθημερινά και οχήματα με προορισμό από και προς την διπλανή κοινότητα Ελληνικά του Δήμου Μεσολογγίου (ερώτηση του κ. Φραγκούλη Νικ. – Πρόεδρος Δημ. Κοιν. Φραγκουλαίικων).

 

Η Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεωργία Φούντα