Την Παρασκευή, 28/04/2023  οι μαθητές της Α΄ τάξης πραγματοποίησαν με τους καθηγητές τους επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» .

Η υπεύθυνη του Μουσείου, κ. Κρίστι Παντελή, με κατατοπιστικό τρόπο μίλησε στους μαθητές για την ιστορία του κτιρίου και εν συνεχεία τους παρουσίασε την έκθεση που ήταν αφιερωμένη στον Ελβετό φιλελληνα, Ιωάννη Ιάκωβο Μάγιερ και στην μεγάλη του προσφορά στον αγώνα με την έκδοση των «Ελληνικών Χρονικών», που βοήθησαν όχι μόνο στην ενημέρωση αλλά και στην εμψύχωση των αγωνιστών.

Στην έκθεση περιλαμβάνονταν και πίνακες των μεγάλων ζωγράφων Γεωργίου Ροϊλού , Αλέκου Κοντόπουλου και Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Εν συνεχεία  η κυρία Παντελή μάς  παρουσίασε την εξαιρετική έκθεση «Ύμνος εις την Ελευθερίαν». 116 καλλιτέχνες απ΄όλη την Ελλάδα, με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδος Κρητικού, δημιούργησαν 158  έργα τέχνης,   όσες και οι στροφές του Ύμνου του Διονυσίου Σολωμού.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκθεση και εξέφρασαν μάλιστα και τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

“Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κρίστι Παντελή για την ζεστή της φιλοξενία.” σημειώνεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

 

Τηλεδιάσκεψη για ασφαλή πλοήγηση στο διαδύκτιο

Λίγες ώρες πριν οι μαθητές της Β΄ τάξης παρακολούθησαν με τηλεδιάσκεψη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα την Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ενημερώθηκαν για τους κινδύνους από τους υπεύθυνους της Δίωξης και στο  τέλος τους δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε πραγματικό χρόνο από τα γραφεία της Υπηρεσίας και στο τέλος δόθηκε ο λόγος στους μαθητές για ερωτήσεις.