Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης “Ενδυμασία και οπλισμός στα χρόνια της Επανάστασης” που οργάνωσε στο Μεσολόγγι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Σύλλογος Λιάρος.

Η Έκθεση έχει θέμα τις φορεσιές και τον οπλισμό των ναυτικών και των στεριανών αγωνιστών και των αμάχων, την ιστορία και τον πολιτισμό των ανθρώπων της εποχής των Πολιορκιών και της Εξόδου, ιδιαιτέρως δε των Ελευθέρων Πολιορκημένων, που έγινε στο Μεσολόγγι.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που πραγματοποιεί ο Σύλλογος «Λιάρος», καθώς τα μέλη του ασχολούμενα με την Ιστορία του τόπου μας, τη μελέτη των πράξεων των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του και τη σπουδή των φορεσιών και των όπλων που φέρουν τα μέλη του στις εκδηλώσεις που συμμετέχουν, στην πράξη αποτελούν ένα «Σχολείο Ιστορίας».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Λιβανός επισήμανε την εθνική σημασία του έργου που επιτελείται ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη νέα γενιά, η οποία μέσω των φορεσιών και του οπλισμού έρχεται πιο κοντά στις μέρες δόξας και θυσίας του τόπου μας.

Ανάμεσα στους δεκάδες  επισκέπτες στο ξεκίνημα της έκθεσης ήταν οι:

Φίλιας Ανδρέας Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Βούλγαρη Aμαλία Περιφερειακή Σύμβουλος – Βοηθός Περιφερειάρχη στην Κοινωνική Πολιτική

Μαζαράκης-Αινιάν Φίλιππος Επιμελητής Όπλων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

Δασκαλή Όλγα Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Κορδόσης Νικόλαος Πρόεδρος και ιδρυτής του Πολιτιστικού Οργανισμού «Διέξοδος»

Μπενάτου Πανωραία Υπεύθυνη βιβλιοθήκης και χειρογράφων του Μουσείου Μπενάκη

Κουτσαγγέλης Γεράσιμος Γενικός Γραμματέας και Αρχιμαέστρος του Μουσικού Συλλόγου «Διονύσιος Σολωμός»

Τριανταφυλλόπουλος Τριαντάφυλλος Ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Παλαιών Όπλων Πατρών

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα από 11:00 έως 13:00 & από 18:00 έως 21:00 και θα διαρκέσει έως και τις 14 Νοεμβρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας