Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος με γραπτή του δήλωση απαντά στον προκάτοχό του, Κώστα Λύρο για τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2024 και τα όσα του καταλόγισε ο τελευταίος πρόσφατα.

Για το ίδιο ζήτημα είχε προηγηθεί και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Σπύρου Διαμαντόπουλου στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το 2023 η προηγούμενη δημοτική αρχή του Κώστα Λύρου είχε διαθέσει 1,8 εκ€ με απευθείας αναθέσεις. 

Αναλυτικά η σημερινή δήλωση:

“Κατόπιν πρόσφατης ανακοίνωσης του πρώην Δημάρχου κ. Κώστα Λύρου, η οποία κάνει λόγο για «παρανομία» του ψηφισμένου από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Προϋπολογισμού, ενημερώνουμε τους δημότες για τα εξής:

 

  • Ο Προϋπολογισμός του έτους 2024 κατατέθηκε, συζητήθηκε στο αρμόδιο όργανο του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και υπερψηφίστηκε ακόμη και από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης,

 

  • Στη συνέχεια, όπως προβλέπεται, ο Προϋπολογισμός αποστάλθηκε, ελέγχθηκε και κρίθηκε ως καθ’ όλα νόμιμος από το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο της Πολιτείας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,

 

  • Προχωρούμε τάχιστα στην υλοποίησή του, καθώς δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο ή παλινωδίες μικροπολιτικού χαρακτήρα.

 

Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την καλοπροαίρετη κριτική στο έργο της.

 

Πιστεύουμε τόσο στη συμμετοχικότητα των δημοτών όσο και στην κρίση τους. Ωστόσο, θα αγνοούμε κάθε αστήρικτη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αφού αυτή θα προσκρούει σταθερά στην αποφασιστικότητά μας να πάμε τον τόπο μας μπροστά, έτσι όπως του αξίζει.”