Ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, προφανώς μετά τη λεκτική αντιπαράθεση που είχε με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Δεν θα ακολουθήσω τον πολιτικό κατήφορο που επέλεξε να υιοθετήσει ο κ. Λύρος κάνοντας χρήση των όρων «πολιτικής αλητείας» και «ανηθικότητας» για την επαγγελματική μου ιδιότητα εντός του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου. Μία προσωπική επίθεση άνευ προηγουμένου. Ίσως τον στεναχωρεί ότι δεν έχουμε τα ίδια επιστημονικά προσόντα και συμβουλεύτηκε τον αλάνθαστο εαυτό του για να επιτεθεί χυδαία σε μένα και την οικογένειά μου εκμεταλλευόμενος την «προσωρινή» θεσμική ιδιότητά του.

 

Μιλώντας όμως για ηθική και ηθικολογία κ. Λύρο, μάλλον θα πρέπει να θυμίσουμε στους δημότες ότι εσείς προσλάβατε αριστερά και δεξιά στη δημοτική μηχανή μέρος του προσωπικού που απασχολούσατε στην εταιρία σας. Ναι ή Όχι ;

 

Η διαφορά μας κ. Λύρο είναι ότι εγώ και η σύζυγός μου, ως νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρίας που συνδιοικούμε, την οποία χαρακτηρίσατε ανήθικη, επενδύουμε χρήματα από τον οικογενειακό μας κορβανά. Δεν χρησιμοποιούμε χρήματα των δημοτών για να προσλάβουμε το προσωπικό της εταιρίας μας στη δημοτική μηχανή. Δεν χρησιμοποιούμε χρήματα των δημοτών για να κάνουμε 80 προσλήψεις δικών μας παιδιών με δίμηνα και τετράμηνα.

 

Την επόμενη φορά που θα κάνετε λόγο για ηθική μέσα σε ένα «κλειστό» κατ επιλογή σας δημοτικό συμβούλιο αφού δεν αντέχετε τις ζωντανές μεταδόσεις να είστε περισσότερο προσεκτικός. Γιατί προκύπτουν ποινικά κολάσιμες παρενέργειες. Επιφυλάσσομαι τούτου.

 

Λυπάμαι πολύ και θλίβομαι για την ελλειμματική και την ανεπαρκή στάση σας. Λυπάμαι διπλά, γιατί δίπλα σας, υπάρχουν άτομα που οφείλουν να σας συνετίσουν και δεν το κάνουν. Άραγε συμφωνούν με τα λεγόμενά σας στο επίσημο όργανο που εκπροσωπούμε όλοι μας; Αυτό το συμβούλιο οραματιζόσασταν; Δεν ταιριάζει αυτή η εικόνα στο Μεσολόγγι μας.

 

Και για τούτο ευθύνη έχουμε όλοι μας. Πρώτος ο γράφων. Οψόμεθα.

 

Υ.Γ. 1.  Το να μην απαντάτε στις ερωτήσεις ρίχνοντας τη μπάλα στην εξέδρα είναι πολιτική σας επιλογή αλλά για τον πρόεδρο του ΔΣ είναι παράβαση καθήκοντος.

 

Υ.Γ. 2.  Η ενημέρωση στους δημότες δε μπορεί να γίνεται σε κλειστά γραφεία όπως επαλειμμένα ζητήσατε στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι ολοφάνερο ότι αγνοείτε τους θεσμούς ή θέλετε να κρυφτείτε από αυτούς και τους δημότες.”