Με γραπτή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος αφού εξηγεί τους λόγους που δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκφράζει τον προβληματισμό του για την ακύρωση εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη του Μεσολογγίου που αποτελεί θέμα της συνεδρίασης. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Διαμαντόπουλου είναι η ακόλουθη:

“Έχω από καιρό απορρίψει ( και σύσσωμη η αντιπολίτευση ) τη διαδικασία σύγκλισης δημοτικού συμβουλίου με τη μέθοδο της ” δια περιφοράς ” και όπως σε όλη την Ελλάδα ( στις περισσότερες περιπτώσεις ) προκρίνω την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. Εξάλλου την προηγούμενη φορά σαν δημοτική αρχή αποδείξατε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη.

Ο λόγος που προκρίνω την τηλεδιάσκεψη δεν είναι άλλος από την αυτονόητη διαδικασία διαλόγου έστω και με την ηλεκτρονική μέθοδο όπου θα μπορούμε να τοποθετηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Φυσικά για κάποια “τυπικά” θέματα ίσως η δια περιφοράς σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου να δικαιολογείται. Εκ πρώτης όψεως το ίδιο φαίνεται και στην παρούσα πρόσκληση. Δεν είναι έτσι όμως. Εξηγούμαι,

Σε σχετική αναμόρφωση του ΤΠ 2020 αφαιρείται το ποσό των 20.000 ευρώ που αφορά την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για να κάνετε κάτι άλλο. Σεβαστό. Γιατί κύριοι της Οικονομικής Επιτροπής με εξαίρεση βέβαια τους συμβούλους που δεν ψήφισαν το θέμα ακυρώνετε επί της ουσίας μία μελέτη που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος;

  • Γνωρίζετε ότι η τελευταία κυκλοφοριακή μελέτη χρονολογείται από το 2002;
  • Γνωρίζετε ότι επικρατεί ένα μπάχαλο με τους δρόμους που δεν έχουν καν σήμανση ΚΟΚ;
  • Ο Δήμος δε, έχει εκπονήσει το λεγόμενο ΣΒΑΚ που είναι προ-απαιτούμενο για κυκλοφοριακή μετέπειτα μελέτη.
  • Από την άλλη ο προγραμματισμός έργων όπως το OPEN MALL αλλά και άλλα έργα που θέλετε να κάνετε όπως η ενοποίηση του άξονα Κήπος Ηρώων με Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο δεν απαιτούν εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης;

Η εκπόνηση-ολοκλήρωση δε μιας κυκλοφοριακής μελέτης απαιτεί τουλάχιστο 1,5 με 2 χρόνια και θα έπρεπε σήμερα όχι να μειώνετε-καταργείτε αυτό που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες αλλά να το ενισχύετε με επιπλέον χρήματα όπως έχει εισηγηθεί το αρμόδιο τμήμα της τεχνικής υπηρεσίας και η αρμόδια υπάλληλος κα Βαλή στο ύψος των 40.000 που θα οδηγήσει σε πρόχειρο διαγωνισμό.

Παρακαλώ για την ματαίωση της σχετικής αναμόρφωσης και την άντληση αντίστοιχου ποσού από άλλους κωδικούς που υπάρχουν έτσι και αλλιώς.

Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και καλώ την αντίδραση όλων συμβούλων προς αυτή την κατεύθυνση.

Συμπερασματικά δεν θα συμμετέχω σε κανένα συμβούλιο που γίνεται με τη μέθοδο της δια περιφοράς ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ενόχλησης της όλης διαδικασίας που επιλέγετε να πράξετε.”