Με αφορμή το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η πρόταση του δήμου Μεσολογγίου για έργο αγροτικής οδοποιίας, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Διαμαντόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Για μία ακόμη φορά ο Δήμος Μεσολογγίου, είναι ΕΚΤΟΣ από τη λίστα των χρηματοδοτούμενων Δήμων αναφορικά με έργα αγροτικής οδοποιίας. Δίπλα μας, γειτονικοί Δήμοι, φυσικά και εγκρίθηκαν!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος μας έχασε χρηματοδοτήσεις λόγω της ανεπάρκειας εκτέλεσης των αυτονόητων ενεργειών από πλευράς του.

Ενδεικτικά αναφέρω,

  • Ταμείο Ανάκαμψης. Ουδέποτε εστάλη πρόταση ή προτάσεις.

  • ΕΣΠΑ-ΟΧΕ περίοδος 2019-2021. Υπόλοιπα από το ΕΣΠΑ αντί να συμπληρώσουν το πακέτο έργων της Ο.Χ.Ε. «πέταξαν» για γειτονικούς Δήμους.

  • Πράσινο Ταμείο 3 μεγάλες παιδικές χαρές. Ουδέποτε εστάλη μελέτη.

  • Δρόμος παραλίας τουρλίδας – μουσείο άλατος, εκτίμησης περίπου 1,5εκ. Ουδέποτε εστάλη μελέτη. Αντ΄αυτού «βάλαμε» 280.000€ από ιδίους πόρους.. για κατασκευή πεζοδρομίων που πάλι ο χειμώνας θα «διαλύσει»

  • Παλαμαϊκή σχολή, χαμένη πρόσκληση από Περιφέρεια για σχολική στέγη ( Χειμώνας 2019-2020 )

 

Ενώ «παρκαρισμένα» στο ΔΑΚ Μεσολογγίου παραμένουν 2,5εκ πλέον 1εκ για το κολυμβητήριο για το οποίο δεσμεύτηκε η δημοτική αρχή ότι θα φέρει όλες τις μελέτες και κυρίως την ενεργειακή αυτονομία του..

Τα παραπάνω τα αναφέρω γιατί οι δημότες ασκούν δριμεία κριτική προς όλες τις κατευθύνσεις και τις περισσότερες φορές ο δικαιολογημένος τους θυμός «χτυπά» και πρόσωπα που δεν έχουν ευθύνη. Για τον απλούστατο λόγο ότι, ακόμη και στην περίπτωση που το Μεσολόγγι έβγαζε ιστορικά τον 6ο Πρωθυπουργό σήμερα, ο ίδιος και τα Υπουργεία του, αν δεν είχε τα προαπαιτούμενα από την εκάστοτε δημοτική αρχή δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει κανένα έργο.

Κανείς δεν θα χρηματοδοτήσει το Δήμο μας επειδή έχει ιστορικό χρέος η Χώρα. Χρηματοδοτήσεις αντλούν οι Δήμοι που έχουν οργανωμένες τεχνικές υπηρεσίες με αξιόλογους εξωτερικούς συνεργάτες και εταιρίες που γνωρίζουν το αντικείμενο όπου όλοι μαζί προετοιμάζουν και εντέλει ωριμάζουν τις μελέτες που χρηματοδοτούν έργα.

Οι ευκαιρίες που υπήρξαν αυτή την περίοδο και η συγκυρία για το Δήμο μας ( ο νοών νοείτω ) ίσως να μην υπάρξουν ξανά.

Θλίψη και απογοήτευση προκαλεί η ανεπάρκεια της οργάνωσης, της ωρίμανσης και εντέλει της εκτέλεσης της στοχοθεσίας που ποτέ δεν υπήρξε.

Τα γεγονότα δεν σας δικαιώνουν κ. Δήμαρχε. Ο τιτανικός που ανέφερα το Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε τη πορεία του προς το βυθό του ωκεανού της μιζέριας και των χαμένων ευκαιριών. Εσείς, μαζί με την μπάντα στο κατάστρωμα, μπορείτε να επιμένετε στο δικό σας αφήγημα μαζί με όσους δεν θέλουν να δουν ή βλέπουν αλλά δεν γίνεται να πράξουν αλλιώς..

Πανηγυρίζοντας όλοι μαζί για την είσοδο του Δήμου στο συναυλιακό χάρτη της Χώρας..

 

ΥΓ. Παιδικές χαρές. Ενημερωτικά αντί να δημοπρατήσετε τότε ( 2019 ) τις έτοιμες μελέτες που ετοιμάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ και να έχουμε σήμερα έτοιμες παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο επιλέξατε να καθυστερήσετε τρία χρόνια και φυσικά να αλλάξετε τον τρόπο δημοπράτησης χρεώνοντας τελικά το Δήμο με χιλιάδες ευρώ. Ας το κρίνουν οι δημότες.

Η λάσπη που εκτοξεύετε στα καφενεία της προπαγάνδας και στο διαδίκτυο για να δικαιολογήσετε την αναποτελεσματικότητά σας θα σας επιστρέφεται. Γιατί η μεγαλύτερη δύναμη είναι η γνώση.