Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής προχθές επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, έκανε παρέμβαση και για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μεσολόγγι, επισημαίνοντας την αναγκαιότητας αυστηρής εποπτείας από το υπουργείο των ΜΚΟ που αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση της φιλοξενίας προσφύγων σε ξενοδοχεία στην ηπειρωτική χώρα, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα και καταστάσεις που συνέβησαν πρόσφατα στο Μεσολόγγι.

Δηλαδή ο Σπήλιος Λιβανός έθεσε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται την παντελώς λανθασμένη τακτική του Δ.Ο.Μ. και ίσως του υπουργείου Μετανάστευσης να προβαίνουν σε συμφωνίες με ξενοδοχεία σε βαθμό που να καλύπτεται πλήρως η διαθεσιμότητα ξενοδοχειακών κλινών σε μια περιοχή, όπως π.χ. θα συνέβαινε εάν και εφόσον δινόταν το “πράσινο” φως για φιλοξενία μεταναστών και στο δεύτερο μεγάλο ξενοδοχείο του Μεσολογγίου.

Επιχείρημα που εκ των πραγμάτων είναι απόλυτα λογικό και για το λόγο αυτό υιοθετήθηκε ακόμη και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα της λανθασμένης επικοινωνιακής πρακτικής που επέλεξε για την ανάδειξή του η δημοτική αρχή με τα όσα θλιβερά και ντροπιαστικά για την πόλη συνέβησαν το βράδυ της 22ης Απριλίου, βασιζόμενα στο FakeNews “της έλευσης μεταναστών εκείνο το βράδυ….” Είδηση που ποτέ και από κανέναν δεν επιβεβαιώθηκε…

 

Στη Βουλή τώρα ο Σπήλιος Λιβανός  πρότεινε, «στους υπουργούς της κυβέρνησής μας να υπάρξει ασφυκτικότερος έλεγχος στους διεθνείς οργανισμούς και στον ΔΟΜ και να τους συντονίζουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά, γιατί πχ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Μεσολόγγι, οι πολίτες φιλοξενούν εδώ και περίπου δύο χρόνια, 300 πρόσφυγες/μετανάστες στο ένα από τα δύο ξενοδοχεία της πόλης.

Προσφάτως, ο ΔΟΜ, προκήρυξε διαγωνισμό στον οποίον μειοδότησε και το δεύτερο ξενοδοχείο της πόλης ( δεν υπάρχει τρίτο ) για να φιλοξενήσει νέους πρόσφυγες/μετανάστες από τα νησιά.

Θα πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός, γιατί αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η προσπάθειά μας να ανακουφίσουμε τα νησιά δεν μπορεί να αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των πόλεων της υπόλοιπης Ελλάδας, είτε στα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό, είτε σε ζητήματα δημόσιας υγείας», σημείωσε ο κ. Λιβανός.

 

Απαντώντας στην κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλη, που χαρακτήρισε τα ανωτέρω ως «πολικάντικη προσέγγιση» ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον ίδιον αλλά και το κόμμα του να ρωτήσουν τους βουλευτές Αιτωλοκαρνανίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τα στελέχη του κόμματός τους στον νομό, να τους πουν ποια είναι η δική τους θέση για το ζήτημα της μετεγκατάστασης και άλλων προσφύγων/μεταναστών στο Μεσολόγγι. «Σέβομαι την άποψή σας αλλά θέλω να δω τι θα σας πουν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα στελέχη του κόμματός σας στον νομό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός .

Μια επισήμανση που προφανώς πηγάζει από το γεγονός ότι τόσο η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑΑιτωλοακαρνανίας όσο και η αυτοδιοικητική παράταξη του κόμματος στο δήμο Μεσολογγίου με ανακοινώσεις τους τάχθηκαν αρνητικά στην επιπλέον  φιλοξενία μεταναστών στο Μεσολόγγι.