Ευτυχής, μαζί με τον “Λόρδο Βύρωνα”, τον ταλαντούχο ηθοποιό, Χρήστο Λο;yλη, τον διακεκριμένο Συνθέτη και Επιμελητή του κύκλου, ” Ωδές στον Βύρωνα”, Αλέξανδρο Μούζα και την βοηθό σκηνοθέτη, Άννα – Μόσχα Καμπόσου.” σημείωσε σε ανάρτησή της, η πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, Ροδάνθη Φλώρου μετά το τέλος της παράστασης “Σκιές στον Άδη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που την συνοδεύει με φωτογραφίες με τους συντελεστές αυτής.

 

Μια παράσταση που έγινε στα πλαίσια και του κύκλου “Ωδές στο Βύρωνα” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και  σε συνεργασία με τη Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Μια συνεργασία της Βυρωνικής Εταιρείας που σε συνδυασμό με την έκθεση “ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ΄21” που παρουσιάζεται στο Βυρώνειο αποτελούν τις πιο σημαντικέ,  ίσως,  δράσεις που συντελέστηκαν από φορείς του Μεσολογγίου για την επέτειο. 

Το νέο μουσικοθεατρικό έργο Σκιές στον Άδη του διακεκριμένου συνθέτη Αλέξανδρου Μούζα έρχεται σε πρώτη παρουσίαση μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Θωμά Μοσχόπουλου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το έργο μουσικού θεάτρου για ηθοποιό και μουσικό σύνολο παρουσιάστηκε σε δύο μόνο παραστάσεις στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2021. 

Το ενδεκαμελές μουσικό σύνολο διεύθυνε ο Νίκος Βασιλείου, ενώ τον ρόλο του Λόρδου Μπάιρον ερμήνευσε  ο Χρήστος Λούλης.