
Κινητοποίηση αγροτών έγινε την Πέμπτη 18/12, στο Μεσολόγγι, με επίκεντρο το Εργατικό Κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση, ενώ στη συνέχεια αναμένεται πορεία με τρακτέρ στους κεντρικούς δρόμους.

Αγρότες από την ευρύτερη περιοχή έχουν παρατάξει τα γεωργικά τους μηχανήματα στο κέντρο της πόλης, στέλνοντας μήνυμα διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. Η παρουσία τρακτέρ και η συγκέντρωση πολιτών είναι ήδη αισθητή, ενώ η κινητοποίηση εξελίσσεται με ειρηνικό τρόπο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων και έχει στόχο την ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν το κόστος παραγωγής, το αγροτικό εισόδημα και τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων.

Μετά τη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ακολούθησε πορεία με τρακτέρ στους δρόμους του Μεσολογγίου.

Οι αγρότες επέδωσαν τα αιτήματά του αρχικά στον δήμαρχο Μεσολογγίου στο δημαρχείο και ακολούθως κατευθύνθηκαν στο διοικητήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


