Μακέτα του έργου

Από το δήμο Μεσολογγίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να “ανοίξει” η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων προϋπολογισμού 450.000€:

 

Οριστική λύση στην διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών δίνει η Δημοτική Αρχή Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με την δημοπράτηση του «Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς».

Μακέτα του έργου

Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και μελέτη του έργου αυτό παίρνει το δρόμο της δημοπράτησης εντός των επόμενων ημερών.

Έχει προϋπολογισμό 450.000€ και το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» όπου ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου είχε υποβάλλει αίτημα.

Μακέτα του έργου

 

Θα κατασκευαστεί στην περιοχή «Μισολίβαδο» Κατοχής και θα έχει συγκρότημα κατασκευών δυναμικότητας 76 ζώων.

Το συγκρότημα θα πληροί όλες τις απαιτήσεις που ορίζει ο Ν. 4830/2021 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις.» και η Κ.Υ.Α. 161623.

Μακέτα του έργου

Εντός του χώρου θα γίνει και κτηνιατρείο, γραφείο διοίκησης, αποθήκες και παρασκευαστήρια, αίθουσες νοσηλείας και εξέτασης άρρωστων ζώων κ.λπ.

Η δημοτική αρχή μερίμνησε επίσης και προκήρυξε ήδη ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια κλειστού οχήματος προϋπολογισμού 27.000€ ώστε να περισυλλέγει τα αδέσποτα.

Μακέτα του έργου

Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, όσο και των ζώων που θα απολαμβάνουν μέριμνας και φροντίδας.

Έρχεται σε συνέχεια των άπειρων πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής από την πρώτη ημέρα θητείας της να διαχειριστεί ένα πρόβλημα πολλών ετών.

Οι προσπάθειες ξεκίνησαν με την δημιουργία του χώρου στην Κατοχή και μετουσιώνονται πλέον σε ένα σύγχρονο καταφύγιο που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ευζωίας.

«Το είπαμε και το κάναμε. Εντάξαμε, μελετήσαμε και δημοπρατούμε το Καταφύγιο Αδέσποτων του Δήμου μας. Η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη με τους συμπολίτες μας να μην αισθάνονται ανασφάλεια και τα αδέσποτα να ζουν σε ένα όμορφο περιβάλλον. Οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.”