Το “ακανθώδες” ζήτημα έτσι όπως έχει εξελιχθεί της διαχείρισης των σκουπιδιών στο δήμο Μεσολογγίου συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με πρωτοβουλία του βουλευτή, Μάριου Σαλμά.

Στην σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και παρουσία του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου καθορίστηκε το πλαίσιο για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ζήτημα και δόθηκαν οι ανάλογες οδηγίες. Επίσης υπήρξε δέσμευση από πλευράς υπουργείου για διάθεση πιστώσεων.

Για την σύσκεψη αυτή από πλευράς δήμου Μεσολογγίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Σε οριστική τροχιά επίλυσης το χρόνιο και ακανθώδες ζήτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και της  διαχείρισης των σκουπιδιών στο Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου, η οποία μετά την καταστροφική πυρκαγιά ταλαιπωρεί τους δημότες και απειλεί το περιβάλλον.

Στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών,  Στέλιο Πέτσα και τον  βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας,  Μάριο Σαλμά ανέπτυξε αναλυτικά τον σχεδιασμό που με άμεσες κινήσεις θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και υπέβαλε το σχετικό αίτημα για την χρηματοδότηση αυτών.

Ο Κώστας Λύρος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε σχετικά «Προς μεγάλη μου ανακούφιση έτυχα θετικής αντιμετώπισης και υπήρξε η δέουσα ανταπόκριση από τον Υπουργό. Τον ευχαριστώ θερμά καθότι με ενδιαφέρον ανέλαβε  την πρωτοβουλία των επόμενων κινήσεων. Ευελπιστώντας στην αμεσότητα των διαδικασιών, που υπαγορεύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην οποία ο Δήμος μας έχει περιέλθει, το θέμα των σκουπιδιών στο Δήμο μας οδηγείται σε  άμεση  και οριστική λύση».”