Πειθαρχικές ποινές  σε τουλάχιστον πέντε άτομα που υπηρετούν στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπ. Υγείας, σήμερα, Δευτέρα.

Πρόκειται για πρόσωπα που υπηρετούν στο νοσοκομείο και οι ποινές σχετίζονται με την υπόθεση του θανάτου του Θοδωρή Νεμουτιάνου που κατέληξε την περασμένη Τετάρτη, όταν δεν έγινε δεκτός από το Νοσοκομείο όπου είχε απευθυνθεί για να ζητήσει ιατρική βοήθεια επειδή δεν εφημέρευε.

 

 

Η λίστα για με τις καρατομήσεις

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, οι ποινές αλλά και οι αλλαγές προσώπων που υπηρετούν σε καίρια πόστα του Νοσοκομείου θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από σήμερα και θα αφορούν σε πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση και για τα οποία κρίθηκε πως πρέπει να υποστούν συνέπειες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στη λίστα των «πέντε» είναι και η νοσηλεύτρια που συνομίλησε με τον 49χρονο και του ζήτησε να απευθυνθεί για το πρόβλημα της υγείας του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, το οποίο εφημέρευε.

Η συγκεκριμένη φέρεται να αντιμετωπίζει την ποινή της δυνητικής αργίας, ενώ από στο «κάδρο» των ευθυνών μπαίνει και δεύτερη νοσηλεύτρια η οποία βρισκόταν στο χώρο που επισκέφθηκε ο Θοδωρής Νεμουτιάνος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δεύτερη νοσηλεύτρια η οποία φέρεται ως εμπλεκόμενη στο περιστατικό, και αντιμετωπίζει ποινή ανάλογα με την εργασιακή σχέση που έχει με το Νοσοκομείο Πάτρας.

Παράλληλα καταλογίζονται ευθύνες σε πρόσωπα που βρίσκονται σε διευθυντικές και άλλες θέσεις του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», για τα οποία αναμένεται να ληφθούν μέτρα αντικατάστασής τους.

Στις έρευνες με συγκεκριμένες ενέργειες αντικατάστασης προσώπων μπαίνει η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ με την έναρξη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αναμένεται να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες προσώπων που βρίσκονται και σε άλλες Υπηρεσίες του «Αγίου Ανδρέα», καθώς επίσης και σε παράγοντες που έχουν διοικητικές θέσεις. Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει παραιτηθεί μετά από αίτημα του Υπουργού Υγείας ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

 

Στο κάδρο η αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου

 

Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Υγείας για την υπόθεση, και σε σχέση με την διερεύνηση των ευθυνών, δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις, ενώ εκτός από τις ποινές για όσους προκύψουν ευθύνες, θα δοθεί βαρύτητα στο σκέλος της αποτελεσματικής λειτουργίας του Νοσοκομείου σε σχέση με το χειρισμό σοβαρών περιστατικών όπως αυτό του 49χρονου.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, παράλληλα με τις διοικητικές κυρώσεις, ξεκινά ήδη η έρευνα για τον εντοπισμό ενδεχόμενων ποινικών κυρώσεων για τον θάνατο του Θοδωρή Νεμουτιάνου. Ήδη η Ασφάλεια Πατρών έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα με εντολή του Εισαγγελέα.

 

 

Το χρονικό του θανάτου του 49χρονου στην Πάτρα

 

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται συγγενείς του 49χρονου, ο άτυχος άνδρας έφτασε με συμπτώματα οξέος εμφράγματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενημερώνοντας τους γιατρούς για πόνους στην πλάτη.

Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του άτυχου 49χρονου, είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια, αλλά από το νοσοκομείο τον ενημέρωσαν ότι δεν εφημερεύουν και του σύστησαν να μεταβεί στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Ο 49χρονος άνδρας αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάστασή του και έξω από το νοσοκομείο κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο νοσοκομείο του Ρίου. Όμως, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο 49χρονος πέθανε στο κάθισμα του συνοδηγού. Όταν ο συγγενής του έφτασε στο Νοσοκομείο του Ρίου, ήταν πλέον αργά.

Σύμφωνα με το tempo24.news, η απώλεια του 49χρονου είναι η δεύτερη που «μετρά» η οικογένεια, καθώς πριν από λίγους μήνες έφυγε από τη ζωή η αδελφή του, η 44χρονη Ελπινίκη Νεμουτιάνου, νοσηλευόμενη με κορωνοϊό.

 

Πηγή: iefimerida.gr