Το περασμένο Σάββατο παρά τις αντιξοότατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Μεσολόγγι η ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΤΙΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΥ γέμισε ασφυκτικά για την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Δίκη Σουάρεφ» του Χρήστου Χωμενίδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. 

Μια εκδήλωση που αποτέλεσε μια ακόμη δράση της Ομάδας Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου, που χωρίς υπερβολή, έχει βάλει «πολύ ψηλά τον πήχη!»

Ο συγγραφέας που για πρώτη φορά βρέθηκε στο Μεσολόγγι – ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των μαθητών –  καθήλωσε το κοινό, ενώ τον θαυμασμό απέσπασαν και οι μαθητές της ορχήστρας της Ομάδας Φιλαναγνωσίας με τις υποδειγματικές του εκτελέσεις.

Η υπεύθυνη της ομάδας, φιλόλογος κυρία Ελένη Πλακίδα σε ανάρτησή της για την εκδήλωση σημείωσε:

«Μια Μεγάλη Ομάδα  πιστή στον πολιτισμό του βιβλίου και της Λογοτεχνίας «Δίκη Σουάρεφ» και Χρήστος Χωμενίδης στο Κτίριο Χρυσόγελου.

Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε και να παρουσιάσουμε – για πρώτη φορά στην πόλη μας – το συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη με το νέο του βιβλίο “Δίκη Σουάρεφ”.

30 χρόνια στα ελληνικά γράμματα ο Χρήστος Χωμενίδης,  ένας συγγραφέας ξεχωριστός, που ξέρει να στήνει ολοκληρωμένες ιστορίες, με ζωντανούς χαρακτήρες, με αμεσότητα , που κερδίζει τον αναγνώστη.

Ένας μαραθωνοδρόμος συγγραφέας με ανυποχώρητο πάθος , που πιστεύει στον πολιτισμό του βιβλίου και της λογοτεχνίας την οποία υπηρετεί.

Πληθωρικός έκανε το χρόνο να κυλήσει σα χείμαρρος .

Έτσι όμορφα και δυναμικά κλείσαμε χθες τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου.

Μπαίνουμε ακόμα πιο δυναμικά στο μήνα των Χριστουγέννων. …για ολοφώτεινες  στράτες

Υ.Γ. θα επανέλθουμε σύντομα  (οι φωτογραφίες είναι από την αγάπη και την καλλιτεχνική ματιά του κ. Νίκου Παπαλέξη)”

Μετά το τέλος της βιβλιοπαρουσίασης το κοινό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον συγγραφέα, ο οποίος πρόθυμα υπέγραφε βιβλία του.