Με αφορμή τη δημοσίευση της ανάρτησης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Μπούρα σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου που συνδέει το Μεσολόγγι με το Πανεπιστήμιο, ο τ. προϊστάμενος Τμήματος Ιχθυοκομίας-Αλιείας ΤΕΙ Μεσολογγίου, Φάνης Βορεινάκης με επιστολή του, στο MessolonghiNews περιγράφει πως έγινε η χάραξη και κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου πριν 30 χρόνια.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αγαπητό Messolonghinews,

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις διαπιστώσεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κου Χρήστου Μπούρα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις πανεπιστημιακές σχολές του Μεσολογγίου και Αγρινίου.

Θα σταθώ στην απαράδεκτη εικόνα που επικρατεί στον εσωτερικό δρόμο της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας, που συνδέει το πρώην ΤΕΙ με το Μεσολόγγι, αναφερόμενος στο ιστορικό του δρόμου αυτού.

Όταν το 1990 εκλέχθηκα προϊστάμενος του Τμήματος Ιχθυοκομίας-Αλιείας του ΤΕΙ Μεσολογγίου (νυν Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών-Αλιείας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Παν. Πατρών), ανέλαβα και την υποχρέωση χορήγησης ….πτυχίων στους αποφοίτους μας (μέχρι τότε στους απόφοιτους εχορηγείτο απλή βεβαίωση σπουδών) και όχι ο προβλεπόμενος από την νομοθεσία τίτλος.

Πράγματι την ημέρα της ορκωμοσίας το 1991, που ήταν η πρώτη στο ΤΕΙ, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες απόφοιτοι στην τελετή, που έλαβε χώρα παρουσία του δημάρχου Μεσολογγίου κου Κώστα Ρεπάσου και του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κου Νίκου Στάμου.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο νομάρχης μου απευθύνθηκε λέγοντας «τι μπορώ να κάνω για σένα;».

Κε νομάρχη φτιάξτε μας τον εσωτερικό δρόμο που συνδέει ΤΕΙ με Μεσολόγγι, για συντομότερη διαδρομή αλλά και ασφάλεια αποφεύγοντας την εθνική οδό“, η απάντησή μου και τον έφτιαξε!

Περιχαρείς αρχίσαμε να κυκλοφορούμε σε αυτόν (εγώ με ποδήλατο), αλλά τα συναισθήματά μας σύντομα άλλαξαν σε λύπη και οργή, επειδή ο δρόμος μετατράπηκε αμέσως σε χώρο απόθεσης παντοίων απορριμμάτων, δραστηριότητα που άθελα διευκολύναμε!

Υ.Γ.

Αχ, πούσαι νιότη που δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!

Κωστας Βάρναλης

 

Η φωτογραφία είναι από την ορκωμοσία, εγώ αριστερά και ο απόφοιτος Χρήστος Ιωσηφίδης.

Με εκτίμηση

Φάνης Ι. Βορεινάκης

τ. προϊστάμενος Τμήματος Ιχθυοκομίας-Αλιείας

ΤΕΙ Μεσολογγίου”