Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας καθηγητής κύριος Μάριος Σαλμάς σήμερα έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση  των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο νόμο μας με την αναβάθμιση του νοσοκομείου Αγρινίου.

Στην σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού συμβουλίου υγειονομικών περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) στο Υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε η δημιουργία Αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου δηλαδή επεμβατικού τμήματος που θα διενεργεί στεφανιογραφίες και θεραπείες καρδιολογικών παθήσεων  με διαδερμική προσπέλαση.

Μετά την εισήγηση του ΚΕΣΥΠΕ θα ακολουθήσει Προεδρικό διάταγμα που θα αλλάξει τον οργανισμό του Νοσοκομείου ώστε να προβλέπει την λειτουργία του νέου τμήματος.

Σε επικοινωνία που είχα χθες με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβελη μου εξέφρασε την βούληση και απόφαση να χρηματοδοτήσει η 6η ΥΠΕ την κατασκευή του εργαστηρίου και τον εξοπλισμό.

Με εμπιστοσύνη στον διευθυντή της καρδιολογικής κ. Γεώργιο Αλμπάνη αλλά και τους καρδιολόγους και το νοσηλευτικό  προσωπικό ευελπιστούμε ότι οι καρδιολογικοι ασθενείς του νομού θα τυγχάνουν άμεσης  και αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υγειας αλλα και όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου και ιδιαίτερα τους δυο συναδέλφους Βουλευτές κ. Καραγκούνη και κ. Λιβανό, τον κ. Καρβέλη και το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Αγρινίου  »