Επίσκεψη στο Μεσολόγγι προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύντομη συνομιλία που είχε με το δήμαρχο Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο στη Βόνιτσα, την  περασμένη Παρασκευή.

 

«Δήμαρχε σου χρωστάω τα εγκαίνια του μουσείου» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κώστα Λύρο, όταν ο τελευταίος πλησίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο διάλλειμα της περιοδείας όταν ο τελευταίος έκανε στάση για καφέ με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και δημάρχους του νομού αλλά και αυτόν της Λευκάδας.

Όπως καταγράφτηκε και σε σχετικό βίντεο το χαλαρό κλίμα του «καφέ» παραλίγο να «τιναχθεί στον αέρα» μετά από  «πείραγμα» του δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας στον Κώστα Λύρο, που ο τελευταίος προφανώς το πήρε στα σοβαρά.

«Δήμαρχος εδώ είμαι εγώ και εγώ είμαι ο οικοδεσπότης» φέρεται να είπε ο κ. Αποστολάκης όταν ο κ. Λύρος είπε «είμαι δήμαρχος της Πρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας και έπρεπε…».

Για να υπάρξει η «παρέμβαση» του Πρωθυπουργού που σχολίασε τον διάλογο των δυο δημάρχων ως «εισπήδηση» με την έννοια της θρησκευτικής παράδοσης. Δηλαδή το ότι ένας δεσπότης δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα σε άλλη μητρόπολη και όταν συμβεί αυτό χαρακτηρίζεται ως «εισπήδηση».

Το βέβαιο πάντως είναι ότι η συγκεκριμένη «παρέμβαση» του δημάρχου Μεσολογγίου έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, μιας και τα «παράπονα», λένε οι πληροφορίες μας, έγιναν για το ότι “δεν κλήθηκε (;)  να είναι παρών κατά την άφιξη του πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο του Ακτίου…και γι΄ αυτό τα «βέλη» του σε Φαρμάκη και Αποστολάκη.