Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, σε συνεργασία με την Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου Γενικού Λυκείου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των καλλιτεχνικών δημιουργών και της καλλιέργειας του πολιτισμού στις εκπαιδευτικές μονάδες «co-creators» – «Συν-δημιουργία»  τη βιβλιοπαρουσίαση της Σοφίας Βόικου με τίτλο «Νυφικό από πορφύρα»  που πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 12 Νοεμβρίου του 2022 στο Κτίριο Χρυσόγελου, Ιερά Πόλις Μεσολογγίου.

Η Σοφία Βόικου συστήθηκε στο πολυπληθές κοινό που επισκέφτηκε τον χώρο του Κτιρίου Χρυσόγελου μέσω της ακριβέστατης, γλαφυρής και ελκυστικής παρουσίασης των καίριων σημείων του μυθιστορήματός της από την φιλόλογο εκπαιδευτικό και επιμελήτρια της βιβλιοπαρουσίασης, κυρία Ελένη Πλακίδα.

Η εν λόγω εκδήλωση εμπλουτίστηκε και από τις μουσικές εκτελέσεις παραδοσιακών τραγουδιών από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου  Μεσολογγίου που συγκίνησαν και λάμπρυναν την εκδήλωση.

Τιμητική υπήρξε και η παρουσία της εικαστικού, Άννας Φιλίνη, καθώς ο χώρος της παρουσίασης κοσμείτο από τα μοναδικά έργα της που οι φιλότεχνοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν, ενόσω η φιλοξενούμενη συγγραφέας υπέγραφε αντίτυπα των έργων της.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη και σπουδαία στάθηκε η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών τόσο ως ακροατών όσο και ως συμμετεχόντων στην πολιτιστική εκδήλωση, γεγονός που συνέβαλε στον  διαρκή στόχο  του Τομέα Πολιτισμού για την βιωματική καλλιέργεια του πολιτισμού στους εφήβους μέσω δράσεων που αναπτύσσονται με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών μονάδων και του Κτιρίου Χρυσόγελου.

Μία μεγάλη Ομάδα – μια ολόκληρη πόλη…

Σε σχετική ανάρτηση μετά το τέλος της εκδήλωσης η Ομάδα Φιλαναγνωσίας σημειώνει:

“… Ιστορία και Λογοτεχνία σε ένα αγκάλιασμα πνευματικό…

Ήρωες μυθιστορηματικοί , άνθρωποι με αίμα αρχοντικό και επαναστατικό…

Άνθρωποι ρημαγμένοι που βλέπουν να αποφασίζεται ερήμην τους η τύχη, η δική τους και της πόλης τους…

Δρόμοι του Μελένικου , όπου ρέει κρασί κόκκινο και παρασέρνει πέτρες, κλαδιά, όνειρα και ζωές…

Μουσικές από την Βόρεια Ελλάδα ηχούν στ’ αυτιά μας…

Μυστικά της γραφής που μάς φανερώνονται από την συγγραφέα…

Ξενάγηση από την εικαστικό Άννα Φιλίνη σε μια “Πορεία Ελευθερίας”…

Το αρχοντικό Χρυσόγελου γέμισε ασφυκτικά – η βροχή δεν πτόησε πολλούς να βρίσκονται και εκτός κτιρίου…

Φίλη της Ομάδας Φιλαναγνωσίας όλη η πόλη!!!

Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας. Ευχαριστούμε που είμαστε ΜΑΖΙ. Συνεχίζουμε σε λογοτεχνικά μονοπάτια…

Υ. Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι με την καλλιτεχνική ματιά και αγάπη του κ. Νίκου Παπαλέξη (κύριε Παπαλέξη, είστε μέλος πια αυτής της Ομάδας)