Οι χειρισμοί και οι “επιλογές” της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου φαίνεται ότι “πάνε πίσω” ακόμη ένα έργο που αναμένουν οι κάτοικοι των Οινιαδών εδώ και καιρό.

Πρόκειται για το έργο των ασφαλτοστρώσεων προϋπολογισμού 250.000€ η εκτέλεση του οποίου “μετατίθεται” στο “αόριστό μέλλον”.

 

Κι αυτό διότι ο ελεγκτής της δημόσιας διοίκησης και με απόφαση του ακυρώνει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Μεσολογγίου, λόγω του ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι του «κατεπείγοντος» της διαδικασίας. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ). 

Ειδικότερα η δημοτική αρχή επέλεξε αυτή τη διαδικασία της «απευθείας ανάθεσης» επικαλούμενη το γεγονός ότι ο δήμος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συντρέχει ο λόγος του «κατεπείγοντος».

Να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που αποφάσισε την διαδικασία της “απευθείας ανάθεσης” μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Γιώργος Καραπαπάς είχε καταψηφίσει την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι είναι παράτυπη η διαδικασία. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ)

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Μεσολογγίου για το 2022, χρηματοδοτείται από ίδια έσοδα και έτσι έπρεπε για την εκτέλεση του να επιλεγεί η διαδικασία της ανοιχτής δημοπράτησης, που θα εξασφάλιζε οικονομικό όφελος για το δήμο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, προκαλούνται δυο παρατηρήσεις: Η μία έχει να κάνει με τη δεδομένη καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου και η άλλη είναι «ηθικής» τάξεως και αφορά τη μεθόδευση της δημοτικής αρχής που κάθε άλλο παρά ακολουθεί τις προεκλογικές «κορώνες» περί διαφάνειας και χρηστής διοίκησης.

Θα σταθούμε στη δεύτερη παρατήρηση καθώς είναι προφανές ότι με τη διαδικασία που επιλέγει η δημοτική αρχή αφενός ο δήμος θα έχανε χρήματα και αφετέρου δημιουργούνται προϋποθέσεις για εξυπηρετήσεις ημετέρων. 

Σε κάθε περίπτωση χαμένη από τους «ερασιτεχνικούς» χειρισμούς της δημοτικής αρχής είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Οινιαδών που για αρκετό καιρό θα είναι αναγκασμένοι να κινούνται σε δρόμους γεμάτους λακκούβες…