Εβδομάδα οριστικών αποφάσεων για την σύσταση τρίτης Ιεράς Μητρόπολης στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι η τελευταία του Σεπτεμβρίου. Κι αυτό διότι αναμένεται η επίσημη απάντηση του Πρωθυπουργού σε έγγραφο σχετικό αίτημα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου που του τέθηκε πριν λίγες ημέρες.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι σε εξέλιξη προσπάθεια εκκλησιαστικών και όχι μόνο κύκλων για  αποδόμηση των επιχειρημάτων που έχουν κατατεθεί στο πρωθυπουργικού γραφείου κατά αυτού του ενδεχομένου της διχοτόμησης.

Σημαντικότερα όλων των επιχειρημάτων για την αποδόμηση είναι το γεγονός ότι η σύσταση τρίτης Ιεράς Μητρόπολης δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και το ότι οι αντιδράσεις στην πρόθεση της Ιεραρχίας δεν είναι μεγάλες και δεν προέρχονται από εκκλησιαστικούς κύκλους. 

Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που ξεκινά, μιας και την επόμενη είναι προγραμματισμένη σύγκλιση της Ιεραρχίας για την εκλογή νέων μητροπολιτών.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι και οι τρεις “γαλάζιοι” βουλευτές στην Αιτωλοακαρνανία συνηγορούν στην σύσταση νέας μητρόπολης στο νομό, υπό το βάρος της πίεσης που τους έχει ασκηθεί από πολίτες της περιοχής του Αγρινίου.