Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Μεσολόγγι – Ξανά Μπροστά», Νίκος Καραπάνος μετά την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου σε δήλωσή του σημειώνει:


«Με την ορκωμοσία του νεοκλεγέντα δημάρχου Σπ. Διαμαντόπουλου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου και των συμβουλίων κοινότητας ξεκινά και τυπικά μια νέα περίοδος για το δήμο Μεσολογγίου.


Μια δημοτική θητεία με προκλήσεις, τόσο για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων του τόπου όσο και για την σωστή ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος της περιοχής. Αναφέρομαι στο γεγονός της επετείου των 200 χρόνων από την ηρωική Έξοδο.


Με δεδομένο ότι έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος την προηγούμενη τετραετία, αφενός στον σχεδιασμό και υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής και αφετέρου στην οργανωτική και διοικητική λειτουργία του δήμου, είναι προφανές ότι οι συνθήκες κάθε άλλο, παρά άλλη εσωστρέφεια, τοξικότητα και μηδενισμό απαιτούν.


Ως παράταξη θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για αναστροφή της δυσμενούς κατάστασης που έχει περιέλθει ο δήμος.
Θα είμαστε παρόντες με κατάθεση προτάσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών του δήμου σε κάθε του σημείο, αλλά και για την καλύτερη διοικητική λειτουργεία των υπηρεσιών του.


Ξεκαθαρίζουμε όμως ότι θα είμαστε απέναντι σε καταστάσεις κακοδιοίκησης και κυρίως σε αλαζονικές συμπεριφορές.


Κλείνοντας, να επαναλάβω ότι η κατάσταση του δήμου δεν επιτρέπει άλλο χαμένο χρόνο. Η αξιοποίηση προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων είναι μονόδρομος.


Κάτι που απαιτεί αγαστή και χωρίς μικροεγωϊσμούς συνεργασία, τόσο εντός του δημοτικού συμβουλίου, όσο κυρίως με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φυσικά τα αρμόδια ανά τομέα υπουργεία.


Καλή και γόνιμη θητεία!»