Από τον συνδυασμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο δήμο Μεσολογγίου:

Η μεγάλη μετά – Πασχαλινή έκρηξη των κρουσμάτων Covid-19 στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Ήταν ένα γεγονός προβλέψιμο για τον κοινό νου, αλλά όχι για τις τοπικές Πολιτικές, Εκκλησιαστικές και Αστυνομικές αρχές, που απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Οι επιχειρηματίες που ήλπιζαν ότι έστω αργά και σταδιακά, θα επανεκινούσε η αγορά, θα ανακτούσαν ένα μικρό μέρος των απολεσθέντων εσόδων τους και θα εξυπηρετούσαν έστω και στοιχειωδώς τις υποχρεώσεις τους, για μια ακόμη φορά διαψεύδονται.

Η ανάσα αισιοδοξίας που αχνοφαίνονταν στον ορίζοντα διακόπηκε απότομα, δοκιμάζονται ξανά οι αντοχές μας και όλοι κλεινόμαστε με φόβο για μια ακόμη φορά στα σπίτια μας, μετά από δεκαπέντε μήνες πανδημίας, όταν η υπόλοιπη Ελλάδα προσπαθεί να βγει σταδιακά στο ξέφωτο.

Για την τεράστια έκρηξη κρουσμάτων υπάρχουν ευθύνες και απαιτούμε εξηγήσεις.

Όταν θέλουμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, θα πρέπει να  λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη :

  1. Του Δήμου, γιατί αποφάσισε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 195 χρόνια της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Είχαμε πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε ανακοινώσεις μας, ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται εορτασμοί για μια «κάστα εκλεκτών», με τους δημότες κλεισμένους στα σπίτια τους.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι από την στιγμή που αποφασίστηκαν οι εκδηλώσεις, με δεδομένη την λαχτάρα των Μεσολογγιτών για συμμετοχή, δεν υπήρχε περίπτωση ο κόσμος να ελεγχθεί και όλοι θα έβγαιναν στον δρόμο, όπως και έγινε.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου είχε ενημερώσει έγκαιρα, ότι σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων δεν θα ήταν δυνατή η περίθαλψη τους, στην υπερπλήρη κλινική Covid.

 

  1. Της Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας, η οποία με το δόγμα ότι «ο covid-19, δεν μεταδίδεται εντός των Ιερών Ναών», συγκέντρωσε πολλούς πιστούς εντός των Ναών, κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης, με πλημμελή  έως ανύπαρκτη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αποτέλεσμα τα πολλά κρούσματα κατά την ακολουθία της Ανάστασης στο μοναστήρι του Αη Συμιού και στους υπόλοιπους ναούς του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού και των λοιπών περιοχών του δήμου.

Αντίθετα στην Μητρόπολη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου, που τήρησε σχολαστικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν υπήρξαν προβλήματα.

 

  1. Της αστυνομίας, η οποία απουσίαζε η παρακολουθούσε διακριτικά τα τεκταινόμενα χωρίς να επεμβαίνει, επιτείνοντας τον κίνδυνο για τους πολίτες, αλλά και τους ίδιους τους αστυνομικούς. Εξαντλώντας την αυστηρότητά της, στον μαέστρο της φιλαρμονικής «Ιωσήφ Ρωγών» και όχι στους πραγματικούς υπεύθυνους που ήταν ο Δήμος και η Περιφέρεια.

Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, της Ν.Μ. Μεσολογγίου, οι οποίοι παρά τις ελλείψεις και την υποστελέχωσή τους,  υπερέβαλαν και υπερβάλουν καθημερινά εαυτούς, εξυπηρετώντας τους πολίτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας, τον πρόεδρό του κύριο Άρη Τριβλή και όλους τους εθελοντές γιατρούς που στελέχωσαν το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου μας.

Όσο για εμάς τους πολίτες, η μόνη γραμμή άμυνας που έχουμε, είναι η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ο κατά το δυνατόν ταχύτερος εμβολιασμός όλων μας.”