Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκατ. ευρώ στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού.

Η έγκριση της χρηματοδότησης, από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου, για δράσεις βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων, ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, σε συνάντησή του με τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Σπύρο Διαμαντόπουλο.

Τα έργα αφορούν τον ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Μεσολογγίου, προϋπολογισμού ύψους 459.372  ευρώ και την  ενίσχυση κτηρίου κερκίδων αθλητικού κέντρου Μεσολογγίου, προϋπολογισμού ύψους 663.915 ευρώ.

 

«Το Μεσολόγγι αποκτά ένα αναβαθμισμένο Αθλητικό Κέντρο, που θα αποτελέσει και πάλι κυψέλη αθλητισμού για την ευρύτερη περιοχή. 
 

Στην ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο Ιεράς πόλης Μεσολογγίου, Σπύρο Διαμαντόπουλο, αναγνώρισα την ανάγκη πραγματοποίησης έργων βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και προτεραιοποίησα, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, την ένταξη τους στη χρηματοδότηση μέσα από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
 

Σε έναν ιστορικό Δήμο, που προετοιμάζεται για τους επετειακούς εορτασμούς των 200 ετών από την Έξοδο του Μεσολογγίου, το σύγχρονο αθλητικό κέντρο θα αποτελέσει τόπο σημαντικών αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Σπύρος Διαμαντόπουλος: “Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τον Μεσολόγγι”

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τον Μεσολόγγι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, που από την πρώτη μας συνάντηση δήλωσε πρόθυμος να σταθεί υποστηρικτής του οράματος μας για ένα Στάδιο ασφαλές και σύγχρονο για όλους του πολίτες του Δήμου μας.

Ευχαριστώ θερμά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αθλητισμού και του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Ο Αθλητισμός και η Νέα Γενιά αποτελούν προτεραιότητα μας», τόνισε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ