Στο Θέρμο βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη, ο συμπολίτης μας καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο ΚΕΝΤ των Η.Π.Α.,  Σπύρος Μαργέτης, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο τής πόλης Σπύρο Κωνσταντάρα .

Η επίσκεψη και η συνάντηση αυτή έγινε, όπως μας είπε ο καθηγητής, προκειμένου να συζητηθούν και να προγραμματιστούν   δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Δήμο Θέρμου προς τιμήν του πυρηνικού μηχανικού Λάμπρου Λόη .

Και οι δύο εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν για το επόμενο χρόνο και θα γίνουν στο αρχοντικό που δώρισε η οικογένεια στον Δήμο με στόχο αυτό να γίνει ένας πολιτιστικός και επιστημονικός φάρος για την περιοχή.

Η μία εκδήλωση θα αφορά μια δημόσια ομιλία, μια εκλαϊκευμένη ανασκόπηση των σύγχρονων πυρηνικών ερευνών.

Η δεύτερη εκδήλωση θα έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα και αφορά την καθιέρωση ετήσιων βραβείων «Ήθους και Αριστείας» σε μαθητές της πόλης μας με επίδοση στις θετικές επιστήμες και την λογοτεχνία.

Τα βραβεία θα αθλοθετηθούν από διαφόρους επιφανείς επιστήμονες της περιοχής και με τη συμβολική
συμμετοχή του δημάρχου.

Στην συνάντηση μετείχε και ο κ. Λάμπρος Μπίσσας, ο οποίος ως συγγενής του αείμνηστου Λάμπρου Λόη, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο fACEBOOK:

Με χαρά δεχθήκαμε σήμερα στο δημαρχείο ΘΕΡΜΟΥ τον καθηγητή πυρηνικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Kent State της Πολιτείας…

Δημοσιεύτηκε από Spyros Konstantaras στις Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020