ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 12ης Οκτωβρίου 2022

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

 

Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

 

Σύλληψη ανήλικου για καταδικαστική απόφαση

 

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε διάταξη του Ανακριτή Πατρών, με την οποία του επιβλήθηκε η τοποθέτηση του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου κατηγορούμενος για ληστεία από κοινού, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και οργάνωση με άλλους για τη διάπραξη κακουργήματος.

 

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή & βία κατά υπαλλήλων

 

Συνελήφθη, επ΄ αυτοφώρω, χθες το πρωί, σε περιοχή της Αιγιαλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι ενεργώντας από κοινού με δυο ημεδαπούς και έναν 17χρονο, διέρρηξαν οικία αλλοδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (1.800) ευρώ.

Κατά τη σύλληψη του ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας τους αστυνομικούς, ενώ σε σωματικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, καθώς και τα κλεμμένα κοσμήματα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι την 29-09-2022 διέπραξαν τρεις απόπειρες κλοπών σε οικίες στην Αιγιαλεία.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που διενεργήθηκε, σε αυτοκίνητο που επέβαινε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια μεταλλική σιδερογροθιά.

 

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Επιπλέον, ο συλληφθείς δεν είχε εκδώσει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι ενεργώντας από κοινού με άγνωστους δράστες εισήλθαν σε εταιρεία και αφαίρεσαν έξι σιδερένια καλούπια, συνολικής αξίας (20.000) ευρώ.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε, κάνναβη, συνολικού βάρους (7,3) γραμμαρίων και ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα της ναρκωτικής ουσίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για μέθη

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, έπειτα από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε φορτηγό αυτοκίνητο του, υπό την επήρεια μέθης.