ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 26ης Ιουλίου 2022

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών

 

Ο άνδρας με τη χρήση κυνηγετικού όπλου και φιάλης υγραερίου απείλησε τη ζωή αστυνομικών

 

Συνελήφθη, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της ιδίας υπηρεσίας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβαση του νόμου περί όπλων και απειλή.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων, αστυνομικοί της μεικτής ομάδας ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αστυνομικό έλεγχο στον κατηγορούμενο, ο οποίος απειλούσε τους αστυνομικούς με ένα κυνηγετικό όπλο και με μια φιάλη υγραερίου, για την οποία ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε ανάφλεξη της.

Στο πλαίσιο διαχείρισης του περιστατικού, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ της ιδίας υπηρεσίας και του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, για τον αφοπλισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τον χώρο του περαστικού, εξασφαλίζοντας περιμέτρους ασφαλείας, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και με την συμβολή ειδικού διαπραγματευτή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κατηγορούμενος αφοπλίστηκε, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε το όπλο, που έφερε και ήταν οπλισμένο με ένα φυσίγγιο στη θαλάμη, καθώς και η φιάλη υγραερίου.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη.
Ειδικότερα, αλλοδαπός άνδρας, ενδιαφερόμενος για την αγορά αυτοκινήτου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με άγνωστο δράστη – πωλητή- και συμφώνησαν για την αγοραπωλησία.
Στη συνέχεια ο άγνωστος δράστης ζήτησε από τον παθόντα να του καταβάλλει (2.980) ευρώ για την αγορά του αυτοκινήτου, χωρίς μέχρι σήμερα να του παραδώσει το όχημα, ενώ επιπλέον διέκοψε κάθε επικοινωνία.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη.

Ειδικότερα, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή γυναίκα και με το πρόσχημα αγοράς μηχανήματος από την παθούσα, συμφώνησαν για την αγοραπωλησία.

Στη συνέχεια ο δράστης απέκτησε πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της παθούσας και πραγματοποίησε διαδικτυακές αγορές ύψους 4.000 ευρώ.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Σύλληψη δυο ατόμων για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

 

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, δυο άνδρες, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν αυτοκίνητα, στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.