ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 12ης Ιανουαρίου 2022

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και διαμονή στη Χώρα

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις αλλοδαποί, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Σύλληψη τριών ατόμων για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, τρεις ημεδαπές γυναίκες, διότι ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν οικία γυναίκας και αφαίρεσαν ένα ασημένιο κολιέ και το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ.

Οι δράστιδες κατά την τέλεση της πράξης τους έγιναν αντιληπτές από περίοικο και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στον τόπο του περιστατικού.

 

Σύλληψη δύο ημεδαπών για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και περί όπλων

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Αιγίου, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες επέβαιναν σε όχημα που αναζητούνταν ως όχημα διαφυγής δραστών σε υπόθεση κλοπής σε οικία στο Αίγιο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με το όχημα και σε αστυνομικό έλεγχο που ενήργησαν, βρήκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατέσχεσαν ένα μεταλλικό ρόπαλο.

Οι δύο άνδρες κατά την προσαγωγή τους στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας, απείλησαν φραστικά αστυνομικό και αποπειράθηκαν να του προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.