ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 19 Μαΐου 2022

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ανήλικης για κλοπή σε ΑμεΑ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 13χρονη, διότι προσέγγισε πολίτη που είναι άτομο με αναπηρία και αφαίρεσε από το αναπηρικό αμαξίδιό, ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των τριάντα ευρώ και προσωπικά του έγγραφα.

Σύλληψη ανήλικου ημεδαπού για ληστεία

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 16χρονος ημεδαπός, διότι προσέγγισε αλλοδαπό άνδρα, που κινούνταν πεζός και του αφαίρεσε με την άσκηση σωματικής βίας το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

 

Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη σε βάρος ενός αλλοδαπού

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, ο οποίος τον Ιούλιο του έτους 2021, έλαβε από ημεδαπό άνδρα προκαταβολή 3.000 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου, που θα του το μετέφερε από ευρωπαϊκή χώρα στην χώρα μας, χωρίς μέχρι σήμερα να του παραδώσει το αυτοκίνητο, ενώ επιπλέον διέκοψε κάθε επικοινωνία.

 

Συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, δύο άτομα, διότι οδηγούσαν αυτοκίνητα, στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή του Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα, που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης.

 

Σύλληψη ημεδαπού που αναζητούνταν με ένταλμα βίαιης προσαγωγής για υπόθεση ληστείας

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι αναζητούνταν με δύο εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ανακρίτριας Αγρινίου για να απολογηθεί για υπόθεση ληστείας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι προκάλεσε φθορές σε δύο ΑΤΜ τραπεζών.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη με υπολογιστή & παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή & παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε με ημεδαπό άνδρα και με το πρόσχημα εφοδιασμού ενός φορτηγού με καύσιμα, κατάφερε και του απέσπασε προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης και αφαίρεσε από τον λογαριασμό του, το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για καλλιέργεια ναρκωτικών

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών, διότι σε αγροτική περιοχή της Γαστούνης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς τρία φυτά κάνναβης, που καλλιεργούνταν σε γλαστράκια.