ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 16ης Ιανουαρίου 2023

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ
Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και απείθεια

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση και κατοχή ναρκωτικών.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον διακινητή να πωλεί στον αγοραστή μία αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη, συνολικού βάρους 1,1 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του πρώτου βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη, συνολικού βάρους (2,4) γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατά την προσπάθεια του διακινητή να διαφύγει του ελέγχου απώθησε τους αστυνομικούς με τα χέρια του.

Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον διακινητή των ναρκωτικών βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (45) ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, σε περιοχή του Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (14) ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν κατείχε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις ζωοκλοπής

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας κλοπή ζώων που διαπράχθηκε, στην Αμαλιάδα.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, από τις 6-12-2022 έως και 11-01-2023 οι κατηγορούμενοι διέπραξαν έξι περιπτώσεις ζωοκλοπών από αγροτεμάχια ημεδαπών στην Αμαλιάδα, κατά τις οποίες αφαίρεσαν πρόβατα, γίδες, κοτόπουλα και κουνέλια.
Την 13-1-2023 οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας μετέβησαν σε αγροτική περιοχή της Αμαλιάδας, όπου εντόπισαν τα κλεμμένα ζώα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Επιπλέον, στο σημείο βρέθηκε και κατασχέθηκε σταθμευμένο αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.