ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 29ης Σεπτεμβρίου 2022

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη

 

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη.
Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με εργαζόμενο σε επιχείρηση και με το πρόσχημα αγοράς ηλεκτρικής συσκευής ζήτησε από τον παθόντα τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού της επιχείρησης.

Ο παθόντας πείστηκε από τα λεγόμενα του δράστη με αποτέλεσμα ο άγνωστος δράστης να μεταφέρει το ποσό των (1.500) ευρώ, από τον λογαριασμό της επιχείρησης σε λογαριασμό τρίτου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή -11.500- ευρώ, για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στην Χώρα.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία με (3.080) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή και εκβίαση

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι προχθές αφαίρεσε από αλλοδαπό άνδρα, μέσα σε τουριστικό λεωφορείο ένα σακίδιο, που περιείχε ένα tablet, ένα ρολόι, έγγραφα, φορτιστές, δύο ζευγάρια γυαλιά και κλειδιά οικίας.

Ο κατηγορούμενος χθες το πρωί, επικοινώνησε με την σύζυγο του παθόντα και την εκβίασε, ότι προκειμένου να τους επιστραφεί το σακίδιο από άγνωστο άτομο, πρέπει να του παραδώσουν το χρηματικό ποσό των (2.000) χιλιάδων ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου εντόπισαν τον κατηγορούμενο σε τουριστικό κατάλυμα όπου διέμενε και τον συνέλαβαν.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη με υπολογιστή

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη.
Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με λογίστρια εταιρείας και με το πρόσχημα καταβολής του χρηματικού ποσού των (300) ευρώ για εξόφληση τιμολογίου, ζήτησε από την υπάλληλο τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού της εταιρείας.

Η υπάλληλος, του απέστειλε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας και στην συνέχεια έλαβε μήνυμα, το οποίο την προέτρεπε να συνδεθεί σε αντίστοιχο σύνδεσμο, για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των χρημάτων, με αποτέλεσμα ο δράστης να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς της εταιρείας και να αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (9.620) ευρώ.