ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 28ης Φεβρουαρίου 2024

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης είκοσι ετών και χρηματική 120.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά αλλοδαπούς.

Διακριβώθηκε η δράση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα και οχήματα στην Αιτωλοακαρνανία

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έξι κατηγορούμενων και εξιχνιάσθηκαν είκοσι μια -21- περιπτώσεις κλοπών

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από τις κλοπές ανέρχεται περίπου στις 12.000 ευρώ

 

Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, η δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας, ενέχονταν στη διάπραξη κλοπών σε καταστήματα και οχήματα, στο Αγρίνιο και σε περιοχές του Αγρινίου.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος έξι ημεδαπών, οι τέσσερις ανήλικοι ηλικίας 17, 16, 16 και 14 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του έτους 2023, στο Αγρίνιο και σε περιοχές του Αγρινίου, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν (21) κλοπές, από τις οποίες 12 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων (4 τετελεσμένες – 8 απόπειρες) και 9 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα ( 5 τετελεσμένες – 4 απόπειρες).

Ως προς την μεθοδολογία της συμμορίας, επισημαίνεται ότι τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική σύνθεση, κατά περιπτώσεις, διέπρατταν κλοπές σταθμευμένων αυτοκινήτων στο Αγρίνιο και σε όμορες περιοχές.

Στη συνέχεια οι κατηγοορύμενοι μετέβαιναν με τα κλεμμένα οχήματα σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, όπου με τη χρήση λοστών διερρήγνυαν καταστήματα και περίπτερα, αφαιρώντας αλκοολούχα ποτά, πληθώρα καπνικών και άλλων ειδών προιόντων.

Μετά την διάπραξη των κλοπών καταστημάτων οι κατηγορούμενοι επέστρεφαν σε περιοχές του Αγρινίου, όπου εγκατέλειπαν τα κλεμμένα οχήματα κοντά στους τόπους τέλεσης των κλοπών τους.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των κατηγορουμένων.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από την διάπραξη των κλοπών ανέρχεται περίπου στις 12.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

 

Σύλληψη τριών ατόμων με εντάλματα σύλληψης

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τρεις ημεδαποί (δυο άνδρες – μια γυναίκα), σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη ληστείας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και από τον Ανακριτή Πατρών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, σε βάρος των κατηγορουμένων, για το αδίκημα της ληστείας.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, οι τρεις κατηγορούμενοι την 30/5/2022 το πρωί, στην Πάτρα, ενεργώντας από κοινού, προσέγγισαν γυναίκα, που κινούταν πεζή και με την άσκηση σωματικής βίας, της αφαίρεσαν το τσαντάκι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 560 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού που αναζητούνταν με βούλευμα

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών διότι παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο και το Αιτωλικό, από αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου και του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου τρεις άνδρες, διότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης