Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριες, Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών έχουν φέρει στη χώρα μας μια τεράστια περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται με σκληρό τρόπο ενώ κανείς δεν είναι σίγουρος πλέον για το τι ξημερώνει στη δική του περιοχή.

Αυτή την ώρα, κατά τη γνώμη μου, η κοινωνική αλληλεγγύη και η έμπρακτη συμπαράσταση επιβάλλεται να είναι προϊόν συλλογικών συναινέσεων και ομόφωνων αποφάσεων όλων των συλλογικών οργάνων της Χώρας.

Στο πλαίσιο τούτο καταθέτω σήμερα θεωρώντας πως εκπροσωπώ ηθικά όλες και όλους τους συμβούλους αλλά κυρίως τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, πρόταση, την οποία και παρακαλώ να εξετάσετε και εντέλει να φέρετε άμεσα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόταση αφορά την έγκριση ενός γενναίου ποσού που θα διατεθεί στους πυρόπληκτους για την κάλυψη των πρώτων βασικών αναγκών τους. Ταυτόχρονα η δημιουργία ενος τραπεζικού λογαριασμού υποστήριξης των πυρόπληκτων με την ταυτόχρονη καμπάνια ευαισθητοποίησης από το δήμο, συμπεριλαμβάνοντας τα έσοδα από την επικείμενη συναυλία όπως ανακοινώσατε, κίνηση την οποία επικροτώ,  θα ήταν προς την σωστή κατεύθυνση.

Η πρόταση – πρωτοβουλία θα πρέπει να συνοδεύεται από την ταυτόχρονη συμμετοχή των δημοτών και των επιχειρήσεων του τόπου μας έτσι ώστε όλοι μαζί να ετοιμάσουμε ένα γενναίο πακέτο βοήθειας. Και αυτό θα εξαρτηθεί από την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.

Το Μεσολόγγι, η πόλη της Ελευθερίας, θα πρέπει αυτές τις δύσκολες ώρες να αγκαλιάσει έμπρακτα τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 Οικονομολόγος, ΜΒΑ

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου