Από τις αρχές του περασμένου χρόνου ως Messolonghinews (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) είχαμε επισημάνει την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών για τη διαχείριση των σκουπιδιών στο δήμο Μεσολογγίου.

16 και πλέον μήνες μετά, αυτό που διαπιστώνουμε ότι από πλευράς δημοτικής αρχής καμιά ουσιαστική και συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν έχει υπάρξει σε αυτό το «καυτό» ζήτημα.

 

Κάτι που εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, την περασμένη εβδομάδα… 

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο ο κ. Λύρος στην συνέντευξη δεν είχε επαρκείς απαντήσεις για το τι σημαίνει η “κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του δήμου για το ζήτημα των σκουπιδιών” και πολύ δε περισσότερο παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει στο δήμο, συγκεκριμένο ωράριο αποκομιδής των απορριμμάτων.

Με δεδομένο ότι πλέον ο «κόμπος έχει φθάσει στο χτένι» και οι «ξεχειλισμένοι» κάδοι για μέρες τείνουν να γίνουν καθημερινότητα επιβάλλεται η δημοτική αρχή να αναθεωρήσει την στάση της στο ζήτημα και να υιοθετήσει επιτέλους ρεαλιστικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί τόσο από το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) όσο και από τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας του δήμου.