Ένα από τα μεγαλύτερα έργα των τελευταίων δεκαετιών για την πόλη του Μεσολογγίου,  παίρνει πλέον το δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην πόλη του Μεσολογγίου, προϋπολογισμού 6,7 εκ. ευρώ και  το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, κατόπιν σχετικής έγκρισης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη. 

Με το έργο αυτό θα αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης σε ολόκληρη την πόλη και θ’ απομακρυνθούν οι αμιαντοσωλήνες, με ότι αυτό σημαίνει για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Επιπροσθέτως θα λυθούν χρόνια προβλήματα υδροδότησης στο Μεσολόγγι και κυρίως γίνεται ένα ακόμη βήμα για τη διάσωση της ΔΕΥΑΜ,  διότι μεταξύ άλλων θα αντιμετωπιστούν διαρροές και παράνομες συνδέσεις μειώνοντας έτσι το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης.

Ειδικότερα, προβλέπεται η  κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης 81.610 μέτρων καθώς και κατασκευή ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου ρύθμισης της πίεσης του δικτύου με DATA LOGER.

Ο Δήμαρχος του Δήμου  Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, χθες, 8/9/2022, μετά την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου και φανερά ικανοποιημένος δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα. Υπογράψαμε την σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Μεσολόγγι. Έργο αξίας 7.000.000. Ένα έργο που το πίστεψα και το πάλεψα προσωπικά πολύ. Όταν όλοι το έβλεπαν μακρινό και αδύνατο.

Ένα έργο τεράστιας σημασίας για την υγεία μας, για το περιβάλλον, για την εξοικονόμηση πόρων, για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΜ.

Τολμώ να πω πως είναι το πιο εμβληματικό έργο των τελευταίων  δεκαετιών. Σε λίγο χρόνο από σήμερα θα απολαμβάνουμε όλοι άφθονο και καθαρό νερό. Χωρίς ζημιές, χωρίς προβλήματα.

Ετούτη η δημοτική αρχή βάζει στόχους υψηλούς και τους πετυχαίνει! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, τη διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό της ΔΕΥΑΜ και όλους όσους συνέδραμαν για να ξεκινήσει το έργο.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανταπόκριση και την καλή συνεργασία»