Δεύτερο πλήγμα σε λίγους μήνες για την οικογένεια Φερέτη στο Μεσολόγγι καθώς χθες άφησε την τελευταία του πνοή, από παθολογικά αίτια,  σε ηλικία 68 ετών, ο χειρουργός, Χρήστος Φερέτης.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες είχε πεθάνει ο μεγαλύτερος αδελφός του, Θανάσης.

Ο Χρήστος Φερέτης γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1953. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Χειρουργικής. Μετεκπαιδεύθηκε στο Νοσοκομείο Groote Schuur στο Cape-Town της Νότιας Αφρικής, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Αμβούργου της Γερμανίας και του Άμστερνταμ της Ολλανδίας, στη Λαπαροσκοπική-Ενδοσκοπική Χειρουργική και τη Χειρουργική του Γαστρεντερικού Συστήματος-Χοληφόρων.

Υπήρξε από τους πρωτοπόρους που εφάρμοσαν τη Λαπαροσκοπική-Ενδοσκοπική Χειρουργική στην Ελλάδα. Διετέλεσε  διευθυντής του Τμήματος Ενδοσκοπικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Θεραπευτηρίου «Metropolitan-General».

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 10 Ιουλίου στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο Αγίου Λαζάρου Μεσολογγίου.