Με ανοιχτή του επιστολή ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος καλεί τον δήμαρχο, Κώστα Λύρο να δρομολογήσει τη μια και μοναδική ρεαλιστική και άμεσα εφικτή λύση για το ζήτημα των σκουπιδιών.

Συγκεκριμένα ο κ. Διαμαντόπουλος προτρέπει τον Κώστα Λύρο να προβεί σε άμεση χρηματοδότηση της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ από διαθέσιμους πόρους που υπάρχουν στα “ταμεία” του δήμου.

ΧΥΤΑ mesologgionΑναλυτικά η δήλωση του κ. Διαμαντόπουλου:

“κε Δήμαρχε,

 

η ανακοίνωσή σας απλά επιβεβαιώνει τα γραφόμενά μου. Είστε αμετανόητος. Για άλλη μια φορά προσπαθείτε να μας πείσετε ότι τα κάνατε όλα καλά ενώ ταυτόχρονα ψάχνετε για δράκους, κακές μάγισσες, σαμποτέρ που υπονομεύουν το έργο σας αποκλείοντας ταυτόχρονα κάθε δημότη που θέλει να βοηθήσει την πόλη του ως κακόβουλο.

 

Διαχειρίζεστε το Δήμο με τη λογική του «κατόπιν εορτής» ακόμα και στο φλέγον αυτό θέμα, όπως και σε όλα τα άλλα.

 

Αν συνεχίσετε πάντως έτσι θα μείνετε στην ιστορία ως ο Δήμαρχος της καθυστέρησης και των κατόπιν εορτής ενεργειών.

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Δεν έχουν νόημα τα δελτία τύπου. Δεν ενδιαφέρει το δημότη η πρόθεση. Τον ενδιαφέρουν οι λύσεις στα προβλήματά του.

 

Προτεινόμενη λύση. Χρηματοδότηση του απαιτούμενου έργου.

 

Α. Με ιδίους πόρους

Β. Από το ΠΔΕ της Περιφέρειας.

Γ. Από το ΠΔΕ του Υπουργείου.

Δ. Συνδυασμός των παραπάνω.

 

Επενδύετε τρία χρόνια τώρα στο Υπουργείο. Δεν έχετε εισακουστεί και αυτό σηκώνει συζήτηση που δεν είναι της παρούσης.

 

Αλλά για να αντιληφθούν οι δημότες το θέμα. Τρία χρόνια «μοιράζονται» εκατομμύρια ευρώ. Λόγω του covid έχουν έρθει στα ταμεία μας αρκετά χρήματα. Χρήματα που όμως έχουν κατευθυνθεί σε αθρόες προσλήψεις. Αυτή ήταν η προτεραιότητά σας. Δώστε τα στοιχεία στη δημοσιότητα, σας προκαλώ. Στο τεχνικό μας πρόγραμμα υπάρχουν ποσά σε έργα που θα μπορούσε ένα μέρος τους να κατευθυνθεί στο τεράστιο αυτό θέμα του ΧΥΤΑ αφού είναι υψίστης προτεραιότητας. Και φυσικά με στόχευση να μετατραπεί από ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ. Να βγουν οι απαραίτητες άδειες, να γίνει και ο ΣΜΑ. Και σε όλο αυτό το διάστημα να πείσουμε τους γείτονές μας να βάλουν «πλάτη».

 

Θέλετε αλήθεια να μας πείσετε ότι τρία χρόνια τώρα δεν έχετε βρει τρόπο να δημοπρατήσετε έργο του ενός εκατομμυρίου ευρώ; Που απευθύνεστε, σε ιθαγενείς;

 

Ή μήπως όλο αυτό γίνεται σκόπιμα για να έρθετε σε λίγο να μας κουνήσετε το δάχτυλο ότι λύνετε το σοβαρότερο θέμα του Δήμου κατόπιν ενεργειών σας, θέμα που θα είχε ήδη λυθεί αν είχατε έστω τη στοιχειώδη πολιτική ικανότητα να «ακούτε»;

 

Δεν χωρούν σκοπιμότητες και σταματήστε το κρυφτό με τη δημόσια υγεία. Δεν είναι πλατεία, δεν είναι πλακόστρωση, δεν είναι θεατράκι, δεν είναι πεζοδρόμιο ούτε ασφαλτόστρωση. Δημοπρατείστε τώρα.

 

Θα περίμενε κανείς στο προσεχές συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας να έχετε συμπεριλάβει στην αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος, αφού νωρίτερα το ψηφίσετε στην οικονομική επιτροπή, το πολυπόθητο έργο του ΧΥΤΑ. Εξάλλου όπως είπατε έχετε και τη μελέτη. Προφανώς έχετε άλλη στόχευση. Και ας χρεώνονται οι δημότες με υπέρογκα ποσά όσο εσείς αδρανείτε να πράξετε το αυτονόητο.

 

Η παράταση της βοήθειας του ΧΥΤΑ Παλαίρου θα τελειώσει σύντομα..

 

ΥΓ.1. Επειδή στη πιάτσα ακούγονται διάφορες φήμες για το έργο του ΧΥΤΑ, τις οποίες δε θέλω να πιστέψω, σας καλώ και σας προκαλώ για λόγους διαφάνειας και προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος , όποια διαδικασία κι αν επιλέξετε για τη δημοπράτηση του έργου να καλέσετε ανοικτά εργολήπτες να δώσουν προσφορά και όχι περιορισμένο αριθμό.

 

ΥΓ.2. Σχετικά με το τύπο και με τα όσα γράφονται περί πλειοψηφίας που δεν έχει η δημοτική αρχή. Αλλά και για ενημέρωση των δημοτών. Δεν αποφασίζει το ΔΣ για το αν θα κατασκευαστεί ένα έργο όπως γινόταν πριν. Αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή στην οποία η δημοτική αρχή έχει την πλειοψηφία.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι την τρέχουσα περίοδο ( 2019-2023 ) είναι απλά κομπάρσοι μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας έτσι όπως «κατάντησε» ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου. Ευτυχώς αυτό διορθώνεται στην επόμενη περίοδο..

 

Συνεπώς, η Οικονομική Επιτροπή διοικεί το Δήμο ΟΧΙ το δημοτικό συμβούλιο!”