Το Δημαρχείο  Μεσολογγίου επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, όπου είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Λύρο.

Κατά τη συνάντηση έγινε διεξοδική αναφορά στα έργα που εκτελούνται στην περιοχή (αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας και πολιτισμού που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας), καθώς επίσης και σε έργα που θα μπορούν να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν το επόμενο διάστημα.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για την οποία ο Περιφερειάρχης ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών με στόχο να ξεκινήσει η υλοποίηση του συνόλου των προβλεπόμενων έργων, που είναι σημαντικά και σε πολύ μεγάλο βαθμό αφορούν την ανάπλαση της περιοχής.

«Εργαζόμαστε, ώστε μέρα με τη μέρα, η περιοχή του Μεσολογγίου να αλλάξει όψη και να γίνει ένας τόπος αντάξιος, όχι μόνο της ιστορίας του, αλλά και του μέλλοντος που θέλουμε να έχει. Σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή και το σύνολο των τοπικών φορέων, κλείνουμε εκκρεμότητες του χθες και υλοποιούμε έργα σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών αλλά και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης, μετά το τέλος της συνάντησης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:

«Με το Νεκτάριο Φαρμάκη μας ενώνει η αγωνία να αφήσουμε την αναπτυξιακή μας σφραγίδα στον τόπο μας. Η Περιφέρεια πιστεύουμε ότι είναι αρωγός και σύντομα θα έχουμε και άλλες καλές ειδήσεις να γνωστοποιήσουμε. Αυτό τον καιρό δημοπρατείται άλλωστε το μεγάλο και άκρως αναγκαίο έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Μεσολογγίου που υπεβλήθη προς έγκριση σε σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας και εντάχθηκε. Αισιοδοξώ πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν και νέες ανακοινώσεις καθώς πλέον έχουμε ώριμες μελέτες για μεγάλα έργα και αναμένουμε τις προσκλήσεις για να ζητήσουμε την ένταξή των»,

 

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη, Χρήστος Μητρογιώργος, οι αντιδήμαρχοι Μεσολογγίου, Αντώνης Αλετράς, Νίκος Καραπάνος, Περσεφόνη Μελαχρή και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μεσολογγίου, Θάνος Βάσσης.