Εντυπωσιάζει η “Έκθεση Μικροναυπηγικής” των Συμεώνος Κωνσταντινόπουλου και Σπύρου Στρομπούλα που θα λειτουργήσει έως και το προσεχές Σάββατο 2 Ιουνίου, στο ισόγειο του «ΚΤΙΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΥ» στο Μεσολόγγι.

Πρόκειται για πρώτη παρουσίαση πιστών αντιγράφων, πολεμικών και εμπορικών πλοίων που έχουν διαγράψει ιστορικές και λαμπρές πλόες στις θάλασσες του πλανήτη. Αντίγραφα που τα κάνει ξεχωριστά η επιμέλεια στις λεπτομέρειες, ώστε να φαντάζουν αληθινά.

Ο Μάκης Κοτσίρης, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου χαιρετίζει την έκθεση

Το ξεκίνημα της έκθεσης έγινε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής με μια λιτή τελετή, που παρουσίαζε η Μαρία Παπασπύρου και με χαιρετισμούς που  απηύθυναν η Σόφη Λαναρά ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Νίκος Χατζής και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, Μάκης Κοτσίρης και οι ίδιοι οι δημιουργοί.

Ο Συμεών Κωνσταντινόπουλος εξηγεί στο κοινό τα στοιχεία της έκθεσης

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καλό μου φίλο  Σπύρο Στρόμπουλα,  για την τιμή που μου έκανε να εκθέσει τις δουλειές του μαζί με τις δικές μου.

Ο έτερος εκθέτης Σπύρος Στρόμπουλος

Ένα ποιο μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο συμμαθητή μου και πρόεδρο του ΝΟΜ Μάκη Κοτσίρη για την επιμονή και την υπομονή του στο να με καταφέρει τελικά μετά από αρκετά χρόνια να κάνουμε αυτή την έκθεση στον τόπο μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο και πρόεδρο του πνευματικού κέντρου Ι. Π. Μεσολογγίου Νίκο Χατζή για την αμέριστη στήριξη και για όλο το τρέξιμο που έχει ρίξει για να είναι όλα στην εντέλεια την κυρία Αποστολία Πάστρα  και την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας για την παραχώρηση της καταπληκτικής αίθουσας του Κτιρίου Χρυσογέλου την καλή μου φίλη Μαρία Παπασπύρου, για την πολύτιμη βοήθεια της και φυσικά όλες και όλους εσάς που μας τιμήσατε και θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας.» σημείωσε στην σύντομη ομιλία του, ο Συμεών Κωνσταντινόπουλος αφού πρώτα εξήγησε πως ξεκίνησε αυτή τη δημιουργική και συνάμα απαιτητική δραστηριότητα, από τα μαθητικά του χρόνια.

 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή, με ελεύθερη είσοδο,  έως τις 2 Ιουλίου και ώρες 11:00 έως 13:00 και  19:00 έως 22:00.