Με 10ετή κάθειρξη επισφραγίστηκε χθες από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων το έγκλημα πάθους που είχε διαπραχθεί στην Πάτρα και είχε συγκλονίσει την κοινωνία του Μεσολογγίου το καλοκαίρι του 2019.

Η υπόθεση αφορά  την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 19χρονης φοιτήτριας που διέμενε στην Πάτρα,  με δράστη 28χρονο, επίσης φοιτητή από το Μεσολόγγι,  ο οποίος όταν πληροφορήθηκε ότι η πρώην ερωμένη του είχε δημιουργήσει νέο δεσμό, ήλθε από τον Βόλο όπου σπούδαζε στην Πάτρα και με είκοσι μαχαιριές σε όλο της  το κορμί   επεχείρησε να της αφαιρέσει την ζωή.

Επρόκειτο για ένα καθαρό έγκλημα πάθους  επειδή ο δράστης  δεν μπορούσε  να αντέξει την επιθυμία της  πρώην φίλης του να διακόψουν την μέχρι τότε ερωτική τους σχέση.

Στη μακρά διαδικασία που διεξήχθη σε δύο ημερήσιες συνεδριάσεις του Δικαστηρίου των Καλαβρύτων  ξετυλίχτηκε  η όλη υπόθεση με συγκλονιστικές και με κάθε λεπτομέρεια καταθέσεις της  νεαρής φοιτήτριας και της  μητέρας της, αλλά και των αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι  εξιστόρησαν τον τρόπο με τον οποίο ο δράστης εισήλθε με αντικλείδι στο σπίτι της φίλης του,  την σκηνή των είκοσι αλλεπάλληλων μαχαιριών που της επέφερε, τις απειλές του τις προηγούμενες μέρες περί αφαιρέσεως της ζωής της, την μεταφορά της αιμόφυρτης  κοπέλας στο νοσοκομείο και την σύλληψη  του δράστη στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου όπου τον βρήκαν οι αστυνομικοί που τον αναζητούσαν.

 

Ούτε καν συγνώμη

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, έγινε πολύς λόγος για τον «σκληρό» χαρακτήρα του κατηγορουμένου ο οποίος ουδέποτε μέχρι τη ημέρα της δίκης, όπως τόνισε  ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής  κ. Νίκος Κορδόσης,  ζήτησε με οποιονδήποτε τρόπο  συγνώμη από το θύμα του.

Ο κατηγορούμενος τόσο κατά την απολογία του, όσο και μέσω του συνηγόρου του  κ. Δημήτρη Στεργιόπουλου υποστήριξε ότι δεν ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή της ερωμένης του, αλλά ότι «θόλωσε» όταν διαπίστωσε ότι μέσα στο σπίτι βρισκόταν ο νέος της φίλος και ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

 

Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Το Δικαστήριο όμως με ομόφωνη απόφαση των δικαστών και των ενόρκων υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση περί  ενοχής του κατηγορουμένου για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας απορρίπτοντας όλους  τους ισχυρισμούς  του κατηγορουμένου  και μη αναγνωρίζοντάς του κανένα απολύτως ελαφρυντικό.

Μετά από αυτή την απόφαση το Δικαστήριο  του επέβαλε  ποινή  8 χρόνων κάθειρξης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και από 2 χρόνια για κάθε ένα από τα εγκλήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας  και κατά συγχώνευση των 10 χρόνων, ενώ του χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση με τον όρο της εμφάνισής του στο Αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της μη προσεγγίσεως του θύματος με οποιονδήποτε τρόπο. 

 

Απόφαση “δικαίωση” για το θύμα

Μετά την εκφώνηση της αποφάσεως ο συνήγορος του κατηγορουμένου κ. Στεργιόπουλος είπε ότι πρόκειται περί μιας αυστηρής  αποφάσεως την οποία όμως  σέβεται και θα προσπαθήσει στο εφετείο να την ανατρέψει,  ο δε δικηγόρος της  νεαρής φοιτήτριας που δέχθηκε την απόπειρα της ανθρωποκτονίας κ. Νίκος Κορδόσης σε ερωτήσεις των Καλαβρυτινών συναδέλφων μας που παρακολούθησαν τη δίκη,  απάντησε ότι επρόκειτο για μια απόφαση που δικαίωσε  όχι μόνο το  θύμα αλλά και την αξιοπρεπή οικογένειά της, που επί δυόμιση χρόνια χωρίς κραυγές, αλλά  με αξιοπρέπεια,  στωικότητα και  ηθική ανέμεναν την έντιμη κρίση των δικαστών και των ενόρκων.