Από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του έργου «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ» όσοι την παρακολούθησαν δεν θα πρέπει να «βγήκαν» σοφότεροι, αναφορικά με την προοπτική της υλοποίησης του έργου αλλά και για τα αίτια που προκάλεσαν την στασιμότητα.

Από τις τοποθετήσεις κατέστη σαφές ότι η εξέλιξη του έργου επαφίεται στις «βουλές» και μόνο των μεγαλομετόχων της εταιρείας και ότι το Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου και κατά επέκταση ο δήμος μόνο το ρόλο του «κομπάρσου» μπορεί να διαδραματίσει…

Κι αυτό γιατί το Λιμενικό Ταμείο ούτε μπορεί να συμμετάσχει στην περιβόητη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ούτε να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης του έργου, καθώς για την μεν αύξηση πρέπει να συναινέσουν οι δυο μεγαλομέτοχοι για τη καταγγελία δε, αρμόδιο είναι το υπουργείο Τουρισμού.

Έτσι με βάση τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ Α.Ε.» τα σενάρια πλέον είναι δυο ή οι δυο μεγαλομέτοχοι να ομονοήσουν ή να κηρυχτούν έκπτωτοι.

Μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες πως θα εξελιχθούν τα πράγματα καθώς ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος φάνηκε να κρατά μια στάση απόλυτης ουδετερότητας.

Μια «ουδετερότητα» όμως που προκαλεί “γκρίνια”… Μάλιστα χθες από την πλευρά του Ολλανδού μεγαλομετόχου εκφράστηκε έντονη δυσφορία για τους χειρισμούς του στην υπόθεση, μέσω δημοσιεύματος στο iefimerida.gr ενώ το ίδιο συνέβη και κατά την τοποθέτηση του νομικού συμβούλου της εταιρείας Δημήτρη Παπαδημητρίου στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την άλλη η “ουδετερότητα” αυτή ίσως δρομολογήσει εξελίξεις…

Ίδωμεν…