Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Μεσολογγίου καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για “λανθασμένες παρεμβάσεις των αιρετών στη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου” που έχουν “τραγικά αποτελέσματα“.

Αφορμή για την καταγγελία αποτέλεσε η εξέλιξη της “εντολής” που δόθηκε σε εργάτρια καθαριότητας να μεταβεί, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας, σε κοινότητα του δήμου για εργασία καθαρισμού που συνέχεια υπέστη λιποοθυμικό επεισόδιο  με αποτέλεσμα τη διακομιδή της στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

“Πριν στεγνώσει το μελάνι από την προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ένα νέο συμβάν έρχεται δυστυχώς να δικαιώσει τις ανησυχίες μας. Είχαμε επισημάνει ότι τα υπηρεσιακά στελέχη αγνοούνται, δεν εισακούονται και οι απόψεις τους δαιμονοποιούνται. Οι αποφάσεις από την αιρετή διοίκηση λαμβάνονται ανορθόδοξα και χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των πραγματικών αναγκών και συνθηκών. Αποτέλεσμα; Υπάλληλος, στο νοσοκομείο επί δύο ημέρες.
Συγκεκριμένα:
Την Παρασκευή 15 Μαΐου, εργάτρια καθαριότητας στάλθηκε σε Τοπική κοινότητα εκτός της προγραμματισμένης για την ημέρα αυτή εργασίας της, χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας και υποχρεώνοντάς την να μεταβεί με το δικό της αυτοκίνητο λόγω ‘’επείγοντος’’. Με τις συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν υπήρξε λιποθυμικό επεισόδιο και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου και νοσηλεύεται.
Γίνεται φανερή για μία ακόμη φορά η κακή οργάνωση και λειτουργία του Δήμου και τα τραγικά αποτελέσματα των λανθασμένων παρεμβάσεων της αιρετής Διοίκησης στην ορθή λειτουργία των υπηρεσιών.
Το σωματείο μας δεν πρόκειται να σταματήσει και καταγγέλλει το γεγονός σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.”