Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του βουλευτή, Κώστα Καραγκούνη.

Στην ίδια ανακοίνωση παρατίθενται οι “εξηγήσεις” του διοικητή του νοσοκομείου Μ. Σερασκέρη για τους λόγους της καθυστερημένης επαναλειτουργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τύπου:

Ο κ.Καραγκούνης επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρίνιου κο Μιχάλη Σερασκέρη ζητώντας ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Ο κ.Σερασκέρης ενημέρωσε τον κο Καραγκούνη ότι το πρωί της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2023 προσέρχεται να ορκιστεί η νέα Διευθύντρια της ΜΕΘ κ. Μιχαηλίδου Ευαγγελία, η οποία μόλις αποδέχθηκε το διορισμό της, με βάση προκήρυξη της 8ης Αυγούστου 2022.

Συνεπώς από Δευτέρα 2 Ιανουαρίου που η δύναμη των ιατρών της ΜΕΘ θα είναι εκ νέου τέσσερις ιατροί, η ΜΕΘ μπορεί να επαναλειτουργήσει πλήρως με έξι κλίνες.

Περαιτέρω ο κος Σερασκέρης ενημέρωσε τον κο Καραγκούνη ότι  η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου διέκοψε προ διμήνου την λειτουργία της διότι από τους τέσσερις ιατρούς της δύναμής της αποχώρησαν δύο.

Μάλιστα ο κ.Σερασκέρης υπόμνησε το γεγονός ότι στο διάστημα αυτό, αποσπάστηκε ένας ιατρός από την Παθολογική Κλινική ο οποίος κατείχε ειδικότητα επείγουσας Ιατρικής και εστάλη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου για εκ νέου ενημέρωση, η οποία ολοκληρώθηκε εντός του Δεκεμβρίου.