Η ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σχολιάζει τις πρόσφατες αναφορές του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο των Η.Π.Α., στο ιστορικό γεγονός της Εξόδου και την παρομοίωσή του με την πολιορκία της Μαριούπολης από τα ρωσικά στρατεύματα εισβολής στην Ουκρανία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το προκλητικά ανιστόρητο, περί Μαριούπολης όπως το πολιορκημένο Μεσολόγγι, περί Επαναστατημένης Ελλάδας του 1821 όπως η Ουκρανία σήμερα, «πλυντήριο» των σχεδίων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Αμερικανικό Κογκρέσο, δεν μπορεί να κρύψει τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της σύγκρουσης Ρωσίας – ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας!

Ένας πόλεμος που διεξάγεται για τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας, των εμπορευμάτων, του ορυκτού και όχι μόνο πλούτο της Ουκρανίας, κάνοντας το λαό της, “σάκο του μποξ”.

Το ανιστόρητο κρεσέντο του πρωθυπουργού δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μέσω και των νέων Βάσεων στη χώρα μας με βάση την τελευταία συμφωνία.

Ο λαός μας γίνεται θύτης άλλων λαών και θύμα, τόσο σήμερα με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, όσο και αύριο, μπαίνοντας στο στόχαστρο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων!”