Με αφορμή τους οργανωμένους καθαρισμούς και τη σειρά ήπιων παρεμβάσεων στους οποίους προβαίνουν τα συνεργεία της Περιφέρειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο εντός του Δήμου Μεσολογγίου το MessolonghiNews, πραγματοποίησε αυτοψία για να καταγράψει από «πρώτο χέρι» τα τεκταινόμενα στους δρόμους.

Μια πρώτη διαπίστωση, η οποία είναι ορατή στον κάθε διερχόμενο, είναι ότι ο επαρχιακός δρόμος Μεσολογγίου Αιτωλικού έχει «κερδίσει» δεξιά και αριστερά τουλάχιστον 2 μέτρα καθώς μέχρι πριν το Πάσχα από την βλάστηση και την εγκατάλειψη θύμιζε περισσότερο ζούγκλα παρά πρανές επαρχιακού οδικού δικτύου και μάλιστα δίπλα στην πρωτεύουσα του μεγαλύτερου νομού της Ελλάδας.

Αποτελεί δε ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της όλης ιστορίας το γεγονός του ότι όλες οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο με τα μηχανήματα και το προσωπικό της Περιφέρειας.

Μάλιστα, άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν καλά από τέτοιου είδους εργασίες αναφέρουν ότι το κόστος για τον καθαρισμό από το Μεσολόγγι μέχρι τον σταθμό Αιτωλικού (και από τις δύο πλευρές) σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των υλικών από τον καθαρισμό θα κόστιζε σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις περίπου 60-70,000 ευρώ.

Προχωρώντας στα όρια Αιτωλικού – Νεοχωρίου με θετική έκπληξη βλέπουμε τις στροφές στο ύψος του Αγίου Θωμά να είναι καθαρισμένες με τους περίοικους να επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Οι ίδια εικόνα και στη συνέχεια και ειδικά στη μεγάλη ευθεία προς Νεοχώρι όπου συναντάμε και τα συνεργεία της Περιφέρειας να δουλεύουν πυρετωδώς.

Παρών είναι και ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Γιώργος Παπαδόπουλος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και με μακρά θητεία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μαζί του και ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου Αποστόλης Γαντζούδης.

«Δουλειά μας είναι να υλοποιούμε τις κατευθυντήριες οδηγίες του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.

Για το λόγο αυτό βρίσκομαι καθημερινά εκεί που επιχειρούν τα μηχανήματά μας για να είμαστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας τα καρπώνονται οι συμπολίτες μας.

Ως αιρετός αλλά και ως συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την βελτίωση των υποδομών της Περιφέρειας, του Νομού μας και φυσικά του Δήμου μας. Θέλω να σημειώσω ότι στο πλαίσιο που γνωρίζω οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν και μάλιστα με εντονότερους ρυθμούς» μας είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Γαντζούδης δήλωσε την ικανοποίησή του για τη συμβολή της Περιφέρειας στην υλοποίηση απαραίτητων εργασιών στην περιοχή του. «Η θετική και άμεση ανταπόκριση του Περιφερειάρχη σε ζητήματα που απασχολούν του συμπολίτες μας μα χαροποιεί ιδιαίτερα. Μιλάμε μάλιστα για παρεμβάσεις που στοχεύουν στην πρωτίστως στην ασφάλεια του οδικού μας δικτύου»

Οι παραπάνω δράσεις της περιφέρειας αποτελούν για όλους θετική έκπληξη. Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να δούμε αυτό να μην σταματήσει αλλά να συνεχίσει με την ίδια ορμή.

ΥΓ: Κύριε Φαρμάκη, Κύριε Μαυρομμάτη οι καθαρισμοί είναι καλοί αλλά δεν αρκούν. Η ασφάλεια των δρόμων αρμοδιότητάς σας στο Μεσολόγγι απαιτεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ. Σίγουρα το κόστος για κάτι τόσο αυτονόητο δεν είναι δα και δυσβάστακτο.