Ο διαγκωνισμός των τοπικών «γαλάζιων» βουλευτών φαίνεται ότι αποτέλεσε ως μια επιπρόσθετη αιτία για το «πάγωμα» της αναδιάταξης του εκκλησιαστικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας.

Για τους «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» είναι γνωστό ότι οι τρεις βουλευτές της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία έχουν επιλέξει να κινούνται «αυτόνομα» στην προώθηση ζητημάτων του τόπου.

Άλλωστε, στα τρία χρόνια της διακυβέρνησης για κανένα θέμα, έστω και για «τα μάτια του κόσμου» δεν έχει υπάρξει μια κοινή τους παρουσία,  σε κάποιο υπουργικό γραφείο για τη διεκδίκηση ικανοποίησης κάποιου αιτήματος του νομού.

Έτσι και για το ζήτημα της αναδιάταξης του εκκλησιαστικού χάρτη εκτιμούμε ότι η γνώμη ή η θέση, των τριών «γαλάζιων» βουλευτών κάθε άλλο παρά σαφής ήταν και ως εκ τούτου το Υπουργείο Παιδείας, δεν την συμπεριέλαβε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις εκκλησιαστικών κύκλων οι χειρισμοί αυτοί  αποτελούν  “βούτυρο στο ψωμί” σε κορυφαίο παράγοντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής  (σ.σ. δεν πολιτεύεται και δεν κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία), για την προώθηση συγκεκριμένου Αρχιερέα, στην ηγεσία της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας 

Τέλος να σημειώσουμε ότι η όλη διαχείριση, μας θυμίζει ανάλογους χειρισμούς με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της Αιτ/νιας το 2013 με τα καταστροφικά αποτελέσματα κυρίως για το Μεσολόγγι, αλλά και γενικότερα την Αιτωλοακαρνανία, με πρωταγωνιστή τον ίδιο πολιτικό παράγοντα.

 

Υ.Γ. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα διαδραματίζουν το ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου”.