Συνεχίζουμε σήμερα, με την Ζιζή (Γεωργία) Φούντα τον κύκλο συνεντεύξεων με υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Η Ζιζή Φούντα που είναι υποψήφια δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, με τον συνδυασμό ΜΑζΟΙ του Σπύρου Διαμαντόπουλου απάντησε στις ερωτήσεις που τις θέσαμε δίνοντας το στίγμα και τον προσανατολισμό της υποψηφιότητάς της.

Για αρχή ας μας αυτοσυστηθείτε..

Είμαι η Ζιζή (Γεωργία) Φούντα του Χρήστου και της Μαρίας. Γεννήθηκα και ζω στο Μεσολόγγι, το οποίο στερήθηκα μόνο κατά την διάρκεια των σπουδών μου. Έκτοτε ζω μόνιμα στο Μεσολόγγι, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου ως ακτινολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου Χατζηκώστα.

Ποιο είναι το ερέθισμα για να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Πριν ένα χρόνο περπατώντας στο κέντρο του Μεσολογγίου, ένας ευγενικός Άγγλος  τουρίστας με πλησίασε και με ρώτησε: «τι συνέβη στο Μεσολόγγι;» Μιας και το είχε επισκεφτεί ξανά 15 χρόνια πριν και είχε εντελώς διαφορετικές θύμησες. Αυτή η ερώτηση ήταν και το έναυσμα οτι δεν πρέπει να μείνουμε άλλο άπραγοι.

Ταυτόχρονα, η καθημερινή επαφή με τους ασθενείς μου, οι οποίοι προέρχονται τόσο από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου όσο και των Οινιαδών, τα παράπονά τους και οι επιθυμίες από τον δήμο καθώς και η αγάπη για τον τόπο μου αποτέλεσαν αποφασιστικό παράγοντα για να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Γιατί με τον Σπύρο Διαμαντόπουλο αι όχι με άλλον;

Επέλεξα τον συνδυασμό «ΜΑΖΟΙ» με επικεφαλής τον Σπύρο Διαμαντόπουλο, γιατί είδα πως μια ομάδα νέων ανθρώπων με όρεξη και μεράκι, απογοητευμένοι από τα κακώς κείμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι διατεθειμένη, να αγωνιστεί για έναν καλύτερο δήμο.

Εάν είχατε ένα «μαγικό ραβδί» τι θα αλλάζατε άμεσα στον τόπο μας;

Αν οι συντοπίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους θα ήθελα να καταφέρω να ακουστεί πιο δυνατά το επίθετο «Ιερά» του οποίου την σημασία δυστυχώς ξεχνάμε και υποβιβάζουμε. Θα ήθελα να αναδείξουμε τον πολιτισμό, το μεγαλείο και την ιστορία αυτής πόλης.

Η πόλη των Μεγάλων ποιητών, η πόλη των πρωθυπουργών, η πόλη των Ηρώων, απαγορεύεται να κείτεται ξεχασμένο και να αργοπεθαίνει. Πρέπει να πάρει τη θέση που του αξίζει.

Πως «ονειρεύεστε το αύριο του τόπου μας;

Οραματίζομαι έναν δήμο που θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών. Έχουμε τις δυνατότητες και με πολλή δουλειά μπορούμε να επενδύσουμε στον αγροτουρισμό (Οινιάδες),στον ιαματικό (Αιτωλικό) και ιστορικό τουρισμό ενδυναμώνοντας έτσι την τοπική οικονομία.

Τέλος τρία πράγματα (σημεία, δραστηριότητες κλπ) που σου αρέσουν στον τόπο που ζεις

Απολαμβάνω να περπατώ στον δρόμο της Τουρλίδας και να με γαληνεύει η φυσική ομορφιά της λιμνοθάλασσας. Δεν είναι τυχαίο ότι όποιος και αν επισκεφτεί τον τόπο μας πάντα επιστρέφει. Μου αρέσει να βγαίνω το πρωί, να περπατώ στο κέντρο της πόλης και να λέω δεκάδες «καλημέρες». Αυτή η οικειότητα, η ανθρώπινη επαφή είναι σπάνιο αγαθό στη σύγχρονη εποχή. «ΜΑΖΟΙ» λοιπόν, για να έχουμε αυτό που μας αξίζει!

 

Δημήτρης Μαλαβέτας