Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκεται 15χρονο κορίτσι, που είχε νοσήσει με κορονοϊό και παρουσίασε επιπλοκές στην καρδιά. Ειδικότερα, η 15χρονη από το Αγρίνιο νοσηλεύεται στην ΜΕΘ COVID και παρουσιάζει οξεία μυοκαρδίτιδα.

Σύμφωνα με το OPEN, η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί. Οι γιατροί εκτιμούν ότι αν και αυτό το 24ωρο η υγεία της είναι σταθερή το κορίτσι θα διαφύγει τον κίνδυνο. Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό μεταφλεγμονώδους συνδρόμου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ρίου.

Στο περιστατικό αυτό αναφέρθηκε στο ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΕΛΛΆΔΑ του ΑΝΤ1 η καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου επισημαίνοντας ότι είναι μια συνηθισμένη επιπλοκή σε νεαρά άτομα που εμφανίζεται ακόμη και τρεις μήνες μετά από την εμφάνιση της νόσου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Γιαμαρέλλου νεαρά άτομα μπορεί να προσβληθούν από τον κορονοϊό εμφανίζοντας ήπια ή καθόλου συμπτώματα και αργότερα ακόμη και μετά από τρεις μήνες να υπάρξει αυτή η επιπλοκή. 

Ταυτόχρονα όμως η κ. Γιαμαρέλλου ήταν καθησυχαστική αφού όπως τόνισε η επιπλοκή αυτή αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.  

 

Με πληροφορίες από το agriniopress.gr