Για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο  το Μεσολόγγι είχε την “τιμητική” του στην εκπομπή MYGREECE στο MEGA Channel που επιμελείται και παρουσιάζει η Δέσποινα Βανδή.

Το επεισόδιο της Κυριακής ήταν αφιερωμένο στην ιστορία και το ρόλο που διαδραμάτισαν στην Ελληνική Επανάσταση το Μεσολόγγι και  τα Καλάβρυτα, αποτελώντας την συνέχεια των επεισοδίων του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.

Messolonghi Kordosis Vandi

Για τον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε η Θυσία των Ελεύθερων Πολιορκημένων στον Απελευθερωτικό Αγώνα μίλησε στη Δέσποινα Βανδή, ο Νίκος Κορδόσης παραθέτοντας με γλαφυρό και ταυτόχρονα συνοπτικό λόγο, γνωστά και άγνωστα γεγονότα της εποχής. Με λόγο απόλυτα κατανοητό και χωρίς “κορώνες”, ο ιδρυτής της “ΔΙΕΞΟΔΟΥ” ανέδειξε στο πανελλήνιο, την σπουδαιότητα της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου αλλά και την ιστορική διαδρομή της περιοχής στο χρόνο.

Messologgi MyGreece

Στο ίδιο επεισόδιο, ο Φωκάς Ευαγγελινός ξεναγεί τη Δέσποινα Βανδή στην Πινακοθήκη του δήμου και τις μεταφέρει τα συναισθήματα που διακατέχουν τους κατοίκους της περιοχής, για το ιστορικό γεγονός της Εξόδου αλλά και για τον τρόπο που τιμούν κάθε χρόνο το γεγονός αυτό με την μεγαλειώδη πομπή της Εικόνας της Εξόδου.

Θα είναι παράλειψη να μην αναφέρουμε την εκπληκτική σκηνοθεσία και των τριών επεισοδίων και τις εντυπωσιακές λήψεις της περιοχής που ανέδειξαν απόλυτα και την φυσική της ομορφιά. 

 


 

 

Μπακοδημου Mesolongion Δείτε και τα επεισόδια του περασμένου Σαββατοκύριακου στα οποία τη Δέσποινα Βανδή ξεναγούν στην περιοχή, η Μαρία Μπακοδήμου και ο Φωκάς Ευαγγελινός, με την Δέσποινα Κανελλή να την ξεναγεί στο  Μουσείο Άλατος και τον Σάκη Μαντζουράτο να της παρουσιάζει τους θησαυρούς της λιμνοθάλασσας.

Δείτε και το επεισόδιο του Σαββάτου που ήταν αφιερωμένο στη Ναυπακτία.