Ιδιαίτερα επιτυχής και κατατοπιστική υπήρξε η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού, εχθές το απόγευμα,  ο ΣΕΒΕ- Σύνδεσμος Εξαγωγέων και τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ.

Στην εκδήλωση, από πλευράς του ΣΕΒΕ, συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Παναγιώτης Χασάπης , ο γ. διευθυντής κ. Σπύρος Ιγατιάδης, ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση, καθώς και η υπεύθυνη για τα προγράμματα κατάρτισης, κ. Μαίη Δεμερτζή, η οποία παρουσίασε τη δομή των προγραμμάτων και ανέλυσε τα επαγγελματικά οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες σε αυτά.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, κ. Φωκίων Ζαΐμης. Ο κ. Ζαϊμης αναφέρθηκε στο ζήτημα των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και στα αναπτυξιακά προγράμματα της Περιφέρειας προς ενίσχυση των μικρομεσαίων στην πλειοψηφία τους τοπικών επιχειρήσεων και ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στην παραγωγή δημοφιλών εξαγωγικών προϊόντων, τονίζοντας την ανάγκη περαιτέρω στόχευσης του Νομού προς το εξωτερικό.

Ο κ. Χασάπης παρουσίασε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία των εξαγωγών της ΠΔΕ, εστίασε στην ανάδειξη της Υποσαχάριας Αφρικής ως νέου αναδυόμενου προορισμού εξαγωγών με θετικές προοπτικές,  αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα την ύπαρξη της εκεί ομογένειας ως κρίσιμο υποστηρικτικό παράγοντα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ακόμη, με παρεμβάσεις τους οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αχαΐας, κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, και Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος.

Τα δύο νέα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης , τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», αφορούν στους τομείς Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών.

Απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η χρονική διάρκεια κάθε προγράμματος είναι 120 ώρες και με την ολοκλήρωσή του, κατόπιν εξετάσεων, οι ωφελούμενοι λαμβάνουν επίσημη Πιστοποίηση προσόντων / δεξιοτήτων  αλλά και εκπαιδευτικό επίδομα  συνολικού ύψους 600,00€.

Οι εκπρόσωποι των φορέων διαβεβαίωσαν για την πρόθεσή τους να συνεργαστούν περαιτέρω για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων με σκοπό την ενίσχυση των εξαγωγών και στις τρεις ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά πολλοί συμπολίτες μας, ιδιαίτερα νέων ηλικιών